Ezekkel a lenyűgöző reklámfilmekkel néz a jövőbe a szíriai turisztikai minisztérium

Ezekkel a lenyűgöző reklámfilmekkel néz a jövőbe a szíriai turisztikai minisztérium

A szíriai turisztikai minisztérium rendkívül optimista hangvételű reklámfilmekkel kezdte el népszerűsíteni az elképesztő történelmi örökséggel és földrajzi adottsággal rendelkező állam legszebb oldalát – szúrta ki az orientalista.hu.

Az élni akarást és az előretekintetést kiválóan jelzi, hogy a tárca Youtube-csatornája mindössze hét hónapos, a legújabb országimázs kampány pedig körülbelül egy hete indult. A lenyűgöző drónfelvételeken madártávlatból láthatjuk a szíriai tengerpartot, a hegyeket, a folyókat, a völgyeket, az erdőségeket amelyek békességét és nyugalmat árasztanak magukból. Az népszerűsítő akció időzítése különös lehet, de az embernek már most kedve lenni befizetni az első last minute útra az elő- vagy az utószezonban is.

A szíriai turizmus újraéledésében ráadásul a magyaroknak is jelentős szerepe lehet a későbbiekben. Több mint érdekesség, hogy egy szír-magyar régészeti misszió folyamatosan azon dolgozik, hogy az egykori Szent Föld erődítményei, Margat és Krak des Chevaliers várai, amint csak lehet a turisták számára is látogathatóak legyenek.

Az egyik erőd is szerepel legújabb reklámfilmekben. Major Balázs a munkálatokat vezető régész arról számolt be az Info Rádiónak, hogy ebben az időben ilyen méretű és kidolgozottságú fejlett erődítményrendszerek nem nagyon épültek Európában. Margat vára rendkívül gazdag régészeti leletekben, és korábban senki sem ásott benne, nem kutatta. 

„Mi vagyunk a több mint 150 külföldi régészeti misszió közül az egyetlen, akik kitartottunk” – mondta Major, aki hozzátette: “…azt mondtuk, hogy ha barátságos időkben élveztük a szírek vendégszeretetét, akkor kötelességünk kitartani mellettük a nehéz időkben is. Már csak azért is, mert – ellentétben a közhiedelmekkel –

a szírek abszolút többségének esze ágában sincsen elhagynia a hazáját, hanem próbálnak kitartani, építkezni, és már a jövőre készülni.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »