Ezeket felejtette ki vagyonnyilatkozatából Tasó és Mészáros

Ezeket felejtette ki vagyonnyilatkozatából Tasó és Mészáros

Tasó László közlekedési államtitkár milliós agrártámogatást, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester pedig egy 700 milliós adriai luxusvillát felejtett ki a vagyonnyilatkozatából – a Jobbik szerint az államtitkárnak távoznia kell. Az LMP szerint a vagyonnyilatkozatoknak jelenlegi formájukban semmi értelmük.

Vezető fideszes politikusok közül Rogán Antalnak, Szijjártó Péternek és Kósa Lajosnak is kellett már magyarázkodnia a hiányosan kitöltött bevallása miatt.

„Tasó László el akarta titkolni a vagyonnyilatkozatában azokat az ingatlanokat, amelyeket birtokol, a vagyonát kisebbnek akarta feltüntetni a választói szemében” – fogalmazott Kulcsár Gergely jobbikos országgyűlési képviselő. A közlekedési államtitkár pontatlanul adta meg földbirtokait, 3,2 millió forint agrártámogatást pedig kihagyott a vagyonnyilatkozatából. „Államtitkár nem maradhat olyan, aki hamisan nyilatkozik a hivatalos okiratban, a vagyonnyilatkozatban, ezért távozzon Tasó László az államtitkári pozícióból, erre szólítja fel a Jobbik” – tette hozzá Kulcsár Gergely.

A napokban előkerült a felcsúti polgármester eltitkolt adriai villája is. „A sikerért tenni kell, sőt még a szerencséért is tenni kell, az sem jön magától” – nyilatkozta Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere.

Mészáros Lőrinc tavaly sikeres évet zárt, több mint 800 millió forint osztalékot vett ki cégeiből. Nem kizárt, hogy a 700 milliós horvátországi rezidencia azért maradt ki polgármesteri vagyonnyilatkozatából, mert valamelyik cégének a nevén van. A homályt egyelőre nem oszlatta el a politikus.

Mészáros Lőrincet a horvát sajtó buktatta le, amikor lesifotókat közölt a válogatott focista, Ivan Rakitic nyaralásáról. A cikk megemlítette, hogy a villa Mészáros Lőrincé. „A vagyonnyilatkozatok jelenlegi rendszerének így nincsen értelme, nem hiába javasoltunk mi egy teljesen más megoldást a probléma kezelésére, Nyilvánvalóan ezek a vagyonok sejthetően sajnos közpénzek felhasználásával, közpénzek magánzsebbe áramlásával, természetesen jogszabályszerűen, jogilag rendezett módon, hiszen ezek a törvények ezt lehetővé teszik, ezek a pénzek, ezeknek a vagyonoknak a felhalmozódása, ez nem jelenti azt, hogy ezeket a vagyonokat ne kéne kivizsgálni, ezeket a szereplőket ne kéne kivizsgálni” – jelentette ki Kanász-Nagy Máté ifjúsági szakszóvivő.

Néhány hete fideszes képviselők söpörték le az asztalról azt a módosító indítványt, amely büntetné a hibás vagyonnyilatkozatot leadó politikusokat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »