Ezeket a nyugdíjakat adóztatják meg Ukrajnában

Ukrajna Állami Fiskális Szolgálatánál közölték, hogy 2016 július 1-től nem fogják megadóztatni a 10 740 hrivnya összegig terjedő nyugdíjakat.

Július 1-től nem kerülnek megadóztatás alá azok a nyugdíjak, melyek nem haladják meg a havi létminimum mértékét, melyet ez év január 1-től határoztak meg azon polgárok számára, akik elveszítették munkaképességüket (2016-ban ez összeg 10 740 hrivnya).

„Nem jövedelemadó és hadiadó kötelesek azok a nyugdíjak (figyelembe véve az indexáció összegét is), amelyek mértéke nem haladja meg a 10 740 hrivnyát. Ha a polgár ezt az összeget meghaladó nyugdíjat kap, akkor természetesen az ennek megfelelően a nyugdíjat megadóztatják.” – jegyezte meg a magánszemélyek adózásával kapcsolatos osztály vezetője, Pavlo Dronyak. 

A hivatalnok megjegyezte, hogy nem fognak megadóztatás alá esni a harci cselekményekben részt vett személyek, a hadi rokkantak, és azoknak a havi nyugdíjjárulékai, akikre érvényes Ukrajna hadi veteránok státusáról, és szociális védelem garanciáiról szóló törvénye – írja a Golos.ua.

Rovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: Ukrajna, nyugdíj, adó, ukrán gazdaság, ukrajnai hírek, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »