Ezekben a megyékben terjed most a legjobban az influenza

Ezekben a megyékben terjed most a legjobban az influenza

Az előző hetihez képest egy kicsit visszaesett a megbetegedések száma, de a nagyságrend változatlan.

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján január 10. és 16. között 11 900-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel az azt megelőző 12 500 emberrel szemben – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) honlapján csütörtökön közzétett jelentésében.

A 2. héten influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról nem érkezett jelentés.

Hírdetés

Az orvoshoz forduló betegek 19,3 százaléka 14 év alatti, 38,2 százaléka 15-34 éves, 30 százalékuk a 35-59 évesek, 12,5 százalékuk pedig a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.

Az ebben a téli szezonban (a tavalyi 40. és az idei 2. hét között) összesen elvégzett 594 vizsgálati anyagból hatnál mutatták ki az influenza A vírust, 132 megbetegedés hátterében légúti óriássejtes vírus (RSV), 11 esetben adenovírus-fertőzés állt.

A múlt héten leginkább érintett Budapesten csökkent valamelyest az esetszám, az adatok szerint a 2. héten lakosságarányosan a legtöbb fertőzést jegyző Fejér megyében viszont jelentősen megugrott az influenzaszerű tünetekkel orvosnál jelentkezők száma. Magas még a jelzések aránya Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Győr-Moson-Sopron és Hajdú-Bihar megyében is.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »