Ezek totál elmebetegek:182 muszlim radikális iszlamistát engedtek szabadon Belgiumban

Belgiumban a közelmúltban szabadlábra helyeztek 182 embert, akiket terrorizmussal összefüggő bűncselekményekért vagy szélsőséges tanok terjesztése ­miatt tartottak fogva – idézi az MTI a La ­Libre Belgique című belga napilap cikkét.

A cikk szerint a büntetésük leteltével szabadon bocsátottak között vannak terrortámadás előkészítésével vádolt, szélsőséges és a társadalom széles rétegei elleni gyűlöletkeltő tanokat hirdető hitszónokok és számos radikalizálódott ember is.

Legtöbbjük az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel hozható összefüggésbe, akik a ­szíriai konfliktus 2011-es kirobbanása óta voltak őrizetben.

Hírdetés

A szabadon bocsátottak között 74-en szerepelnek a terroristákat vagy terrorizmussal szorosan kapcsolatba hozható embereket rögzítő belga adatbázisban, akinek megfigyelését a hírszerző szolgálatoknak előtérbe kell helyezniük – közölték.

Koen Geens igazságügyi miniszter leszögezte, a rendőrség és az igazságügyi szervek feladata, hogy folyamatosan figyeljék, az elengedettek ­betartják-e szabadon bocsátásuk feltételeit.

Jelenleg terrorizmus miatt még 230 elítélt ember van belga börtönökben – tették hozzá. A napilap rendőrségi forrásokra hivatkozva beszámolt arról is: terrortámadás előkészítésének szándéka miatt őrizetbe vettek egy, a belga főváros Molenbeek negyedében élő embert.

Eric Van Duyse, a szövetségi ügyészség szóvivője szerint a régóta megfigyelés alatt tartott fiatalember esetében „az utóbbi időben a jelek arra utaltak, hogy cselekvésre szánja el magát”.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »