Ezek közül a csapatok közül kerül ki a DAC ellenfele az EKL-ben

Ezek közül a csapatok közül kerül ki a DAC ellenfele az EKL-ben

Kedden, június 14-én sorsolják az Európa Konferencia Liga első selejtezőkörének párosításait, ekkor derül ki, hogy ki ellen lép pályára a DAC.

Ahogy arról korábban a Körképen is beszámoltunk, a DAC a Fortuna Liga negyedik helyezettjeként a play-off során harcolta ki az európai kupaporondon való indulás jogát. Az első selejtezőkör mérkőzéseit július 7-én és 14-én rendezik.

A dunaszerdahelyi csapat kiemeltként várja a holnapi sorsolást, miközben az UEFA szűkítette a lehetséges ellenfelek listáját.

A DAC a 4. csoportban kapott helyet, lehetséges ellenfelei pedig a következők:

Vikingur (feröeri), Tre Fiori (san marinoi), Sligo Rovers (ír), Cliftonville (északír), UE Santa Coloma (andorrai)

Ki ül majd a DAC kispadján?

A mai napon orvosi és erőnléti tesztekkel kezdte a nyári felkészülést a csallóközi gárda. Az első napon 17 játékos jelentkezett, egy részük Győrben, másik részük pedig a Mol Akadémián abszolválta a teszteket, holnap pedig cserélnek a csoportok.

Hírdetés

Martin Vantruba, Thibaud Verlinden, Luciano Vera és Malý Matúš is távozott a napokban a DAC-tól, a válogatottak pedig csak a jövő hét folyamán csatlakoznak csapattársaikhoz.

A DAC első edzésnapján részt vettek: Ricardo, Horváth – Brunetti, Muhamedbegovic, Szendrei, Bögi, Szánthó, Moumou, Balogh, Hahn, Andrezinho, Dimun, Veselovský, Andzouana, Kalmár, Kružliak, Rymarenko

Hiányzók: Veszelinov, Blackman, Davis, Ciganiks, Njie, Nebyla, Krstović – válogatottak Balić, Pinto – sérülés Sharani – betegség

A DAC szerdára hirdette meg szokásos felkészülés előtti sajtótájékoztatóját, vélhetően itt kerül majd bemutatásra a felnőtt csapat új edzője is. A Nemzeti Sport úgy tudja, hogy a sárga-kékek kispadját Adrián Guľa fogja elfoglalni.

A 46 éves szlovák szakember korábban a szlovák U21-es válogatott, a Trencín, a Zilina, a Viktoria Plzen és februárig a Wisla Krakow mestere volt. Az elmúlt hetekben a Sparta Praha és a Mol Fehérvár FC kispadjára is jelölt volt.

A magyarországi sportlap értesülései szerint Guľa csütörtökön egyeztetett Zsolnán a DAC vezetésével, majd hétvégén ismét tárgyalóasztalhoz ültek, miközben már eléggé közel kerültek az álláspontok. Az NS úgy tudja, hogy ma és holnap véglegesen lezárulhatnak a tárgyalások, majd a DAC hivatalosan is bejelenti Guľa kinevezését.

A nyári felkészülés programja: Június 13-a, hétfő: a felkészülés kezdete, DAC Akadémia és Győr Június 18-a, szombat, 10:30 ó: DAC-Pohronie (DAC Akadémia) Június 22-e, szerda: DAC- Slovan (DAC Akadémia) Június 25-e, szombat: az ellenfél kiléte egyeztetés alatt Június 30-a, csütörtök: DAC-Paks (MOL Aréna)

Körkép.sk, dac1904.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »