Ezek hülyének néznek bennünket: AKKOR IS, NO TTIP!!!

Washingtonban úgy vélik, hogy az Egyesült Államok és az Európai Unió között tervezett szabadkereskedelmi megállapodás (TTIP) a britek távozása után még fontosabbá vált. Az egyezség ugyanis hatalmas piacot teremtene, és ezáltal képes lenne ellensúlyozni a kilépést követő esetleges negatív hatásokat.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Az Egyesült Államok és az Európai Unió közötti szövetség “tartós és megrendíthetetlen”, a partnerség az Egyesült Királyság uniós tagságát elutasító népszavazás után is erős marad – jelentette ki John Kerry amerikai külügyminiszter. A politikus azután nyilatkozott, hogy részt vett az EU-s külügyminiszterek brüsszeli munkareggelijén.

Az amerikai diplomácia vezetője sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy az Atlanti-óceán két partja közötti együttműködés jelenleg minden korábbinál intenzívebb. Hozzátette, a felek mindegyikének, köztük Boris Johnson brit külügyminiszternek is az az érdeke, hogy a lehető legsimább legyen az átmeneti időszak az Egyesült Királyság uniós kapcsolataiban.

Kerry elmondta, Washingtonban úgy vélik, hogy az Egyesült Államok és az Európai Unió között tervezett szabadkereskedelmi megállapodás (TTIP) a britek távozása után még fontosabbá vált, az ugyanis hatalmas piacot teremtene, és ezáltal képes lenne ellensúlyozni a kilépést követő esetleges negatív hatásokat.

Azt elhisszük, hogy az amerikai gigacégeknek fontos lenne, de nem nekünk!!!!


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »