Ezek az országok adnak ki leggyakrabban vízumokat az ukránoknak

Lengyelország és Magyarország után a Németország (2015-ben közel 100 ezer vízum) van a harmadik helyen az ukránoknak kiadott vízumok számának listáján. A Németország által kiadott turisztikai vízumok száma 2016-ban 80 százalékkal növekedett – jelentették az ukrán külügyminisztérium konzuli szolgálatának osztályán.

Ez az adat Szerhij Pohorelcevnek, a konzuli szolgálat osztályvezetőjének és Jens Kraus-Masse ukrajnai német nagykövetnek a találkozóján derült ki – írja a Golos.ua.

A tárgyalás során megfigyelhető volt a konzulok magas szintű együttműködése, továbbá megvitatták a vízumok kiadását az ukrán állampolgárok számára, valamint egyéb fontos kérdésekkel is foglalkoztak.

Emellett kiderült, hogy a német oldal információja szerint az ukrán állampolgárok számára a vízumkiadások száma évről-évre növekszik: Németország a harmadik helyet foglalja el a vízumkiadások számának listáján.

Rovatok: KülföldTelepülés: VilágCímkék: vízum, Magyarország, Németország, Lengyelország, Ukrajna, diplomácia, ukrajnai hírek, külföldForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »