Ezek a világ legkevésbé stresszes városai

Egy sikeres start up vállalkozás, a Zipjet átfogó tanulmány készíttetett arról, melyek a világ legkevésbé stresszes városai. Az első tíz helyre négy német város is bekerült.

 

Hitvallása szerint a Zipjet arra törekszik, hogy csökkentse a stresszt ügyfelei életében. Leginkább ugyanis a félelem és a stressz a felelős egészségi állapotunk és életminőségünk romlásáért. A kutatással az volt a céljuk, hogy rámutassanak, léteznek olyan helyek a világban, ahol viszonylag stresszmentesen lehet élni – és ezek példájából tanulhatnak a jelenleg stresszesebb városok is.

 

Stresszelni persze sok mindentől lehet, ezért a kutatók egy sor szempontot figyelembe vettek az egyes városok értékelésénél. Így például a munkanélküliségi rátát, az egy főre jutó adósságállományt, a közlekedés minőségét, a közbiztonságot, a környezetvédelmet vagy a népsűrűséget.

 

A kutatás során a világ ötszáz városának különböző adatait hasonlították össze, és ezek alapján állítottak össze egy 150 várost felsorakoztató listát. Az első tíz helyen, a világ legnyugodtabb, legélhetőbb városai között meglepően sok a német: Stuttgart, Hannover, München, Hamburg. Budapest a lista alsó harmadában, a stresszesebb helyek között szerepel a 112. helyen, közvetlenül Bukarest mögött. Prága az 51. helyen végzett, míg Varsó a 95. helyen.

 

A világ tíz legkevésbé stresszes városa:

 

1. Stuttgart

2. Luxemburg

3. Hannover

4. Bern

5. München

6. Bordeaux

7. Edinburgh

8. Sydney

9. Graz

10. Hamburg

 

Forrás: Zipjet/origo.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »