Ezek a Real Madrid legfontosabb átigazolási tervei

Ezek a Real Madrid legfontosabb átigazolási tervei

A Real Madrid a tavasszal a Bajnokok Ligájában és a La Ligában mindenkit maga mögé utasított, ellenben az átigazolási időszak előkészítése során két súlyos vereséget szenvedett. A kiszemeltek közül sem Erling Haaland, sem Kylian Mbappé nem igazol a királyi klubhoz.

A Marca összeszedte, milyen tervei vannak a Madridnak a nyári átigazolási időszakra. Eszerint Luka Modrić marad, Antonio Rüdiger érkezése tényként kezelendő, ugyanakkor Marcelo formálisan is elbúcsúzott, és szinte biztos Isco és Gareth Bale távozása is.

Florentino Pérez elnök, José Ángel Sánchez általános igazgató és Carlo Ancelotti vezetőedző már egyeztetett a jövőről. Mivel Ancelotti immár szabadságon van, a megbeszélések egy része online zajlik. A Marca szerint nem kell kapkodni, de biztos stratégiával és pontos tervekkel kell rendelkezni, hiszen nagyon is elképzelhető, hogy néhány kiszemelt játékos más klubtól is kap ajánlatot.

Ugyanakkor pénz van, hiszen rendelkezésre áll az az összeg, amelyet a Madrid Kylian Mbappé megszerzésére szánt.

A kiindulópont, ami mind az edző, mind a klub számára alapvető, a jelenlegi keret, ahogy mondani szokták, az öltöző egészséges és egységes hangulatának fenntartása.

Most

az első számú kiszemelt a francia Aurelien Tchouameni,

Hírdetés

akinek a szerződtetése küszöbön áll. Az AS Monaco 80 millió eurót kér érte, ezt az összeget a Madrid sokallja, és amennyire lehet, megpróbálja csökkenteni. Ugyanakkor a középpályás kellene a Liverpoolnak és a PSG-nek is, és ez bizony nem árcsökkentő tényező.

A Madrid mindenképpen szeretne még igazolni balhátvédet is Marcelo távozása után. Olyat, aki Ferland Mendy alternatívája lehet. S kellene egy csatár is, mivel Benzema, Rodrygo, Vinícius Júnior és Hazard biztosan marad, de Ancelotti nem számol sem Joviccsal, sem Marianóval. A szerb középcsatár állítólag Milánóba készül.

A szóba jöhető csatárokat illetően több elképzelés is van. Az egyik szerint Karim Benzemának nem kell „váltótárs”, elég egyedüli minőségi középcsatárnak. A másik szerint kellene valaki, aki vállalja, hogy keveset játszik, kölcsönvehető vagy lejárt szerződésűt keresnek esetleg.

Kapusposzton is várható változás, az ukrán Lunyin védeni akar, ezért lehet, hogy elengedik. Megfelelő jelölt lehet a helyére a Napoli kapusa, a 33 éves, kolumbiai David Ospina, akinek a nyáron lejár a szerződése. Elképzelhető esetleg Gabriel Slonina megszerzése is, akinek a neve egyelőre kevéssé ismert, a Chicago Fire 18 éves, amerikai kapusa. Érte már tett ajánlatot a Madrid, valószínűleg a Castillába, a fiókcsapatba kerülne, de Lunyin távozása esetén átmenetileg lehet, hogy az első keretbe kerülne.

A harmadik számú kapus továbbra is a fiatalok egyike lesz, elsősorban Lucas Cañizares esélyes erre. Daniel Carvajal és Lucas Vázquez a jobbhátvéd posztján biztos pont, a négy középső védő Éder Militao, Alaba, Nacho és Rüdiger lesz. Vallejo távozik.

A legbonyolultabb Dani Ceballos és Marco Asensio jövőjének megoldása.

Mindkettejük szerződése 2023. június 30-án jár le. Semmi esetre sem szándékoznak ajándékot adni a játékosoknak. Egyelőre várja a klub a játékosok véleményét, ők mit akarnak, milyen szerződést hajlandók aláírni.

A balhátvéd kérdésében továbbra is Fran García az első számú opció. A Rayo Vallecano újoncidényében megmutatta, hogy képes legalább Mendy alternatívája lenni.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »