Ezek a legbiztonságosabb légitársaságok

Ezek a legbiztonságosabb légitársaságok

Az Airline Ratings nyilvánosságra hozta 2019-es rangsorát a világ legbiztonságosabb légitársaságairól. A szakértők 405 légitársaságot vizsgáltak meg és osztályoztak 1–7-ig terjedő csillaggal. Ennek során figyelembe vették a baleseti statisztikát, a flotta átlagéletkorát, a IATA-szabályoknak való megfelelést, továbbá az Európai Unió repülési fekete listáját (ezen olyan légitársaságok szerepelnek, melyek teljesen vagy részlegesen ki vannak tiltva az Unió területéről).

Az egyes légitársaságok biztonsági besorolása egy átfogó elemzésen alapul, amely a világ légiforgalmi irányító testületei, vezető szakmai szövetségei adatainak felhasználásával történik. Minden légitársaságnak lehetősége van arra, hogy kiérdemelje a hét csillagot. A légitársaságokat kétévente újraértékelik.

Az nagyon fontos szempont a csillagok oda ítélésénél, hogy a légitársaság szerepel-e az EU fekete listáján, és az is, hogy az elmúlt 10 évben a légitársaság elérte-e a haláleset nélküli repülést. Ha a halálesetek terrorcselekmények vagy öngyilkosságok miatt következtek be, azokat nem veszik figyelembe. Ha egy légitársaság nem a saját hibája miatt okoz halálos balesetet szenvedett, mint például egy illetéktelen légi jármű, vagy személy a kifutópályán tartózkodik, azt sem veszik figyelembe. De meg kell felelnie a légitársaságnak a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezetet (ICAO) biztonsági paramétereinek is. Íme a 21 legbiztonságosabb hálózatos légitársaság (ábécé sorrendben):

Air New Zealand

Alaska Airlines 

All Nippon Airways

American Airlines

Austrian Airlines

British Airways

Cathay Pacific Airways

Emirates

Hírdetés

EVA Air

Finnair

Hawaiian Airlines

KLM

Lufthansa

Qantas

Qatar Airways

SAS

Singapore Airlines

Swiss

United Airlines

Virgin Atlantic

Virgin Austrialia,


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »