Ez se a szalag mellett robotolt – Negyvenmillió forint értékű kokainnal a gyomrában érkezett hazánkba a néger

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer birtoklása megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást – bűnügyi őrizetbe vétele mellett – egy 30 éves bissau-guineai állampolgárságú néger férfi ellen. A gyanúsított 2016. május 9-én – Lagosból indulva, Dubai átszállással – kokaint csempészett Magyarország területére.

Magyar Menedék - Badiny

A férfit a rendőrök józsefvárosi szálláshelye közelében még aznap intézkedés alá vonták. A férfit – miután csomagjait és ruházatát átvizsgálták – kórházba vitték, ahol a CT vizsgálat kimutatta, hogy az elkövető gyomrában hasonló nagyságú és formájú kapszulák találhatók. A gyanúsított 110 darab kapszulát nyelt le, amelyekről az igazságügyi vegyészszakértő megállapította, hogy azok összesen egy kilogramm mennyiségű kokaint tartalmaztak.

A lefoglalt kábítószer kiskereskedelmi értéke a feketepiacon 40 millió forint. A férfival szemben a további eljárást a KR NNI folytatja le, egyben előterjesztést tettek az illetékes ügyészség felé előzetes letartóztatásának indítványozására – olvasható a rendőrség honlapján.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »