Ez nem a mi ünnepünk, de eljön az idő, amikor mi is ünnepelhetünk!

Képtalálat a következőre: „trianoni magyarország térkép”

Az ünnepre való készülődésnek számos velejárója van, de a legeslegfontosabb talán a hangulatkeltés, amely tulajdonképpen abból áll, hogy lehetőleg mindenkit meggyőzzön az alkalom örömteljes voltáról. Lévén, hogy fontos társadalmi átalakulásoknak, lelki vagy anyagi, jó irányban való haladására emlékeztetnek!

Ünnep előtt takarítani is szoktak, mert hogy lehet önfeledten ünnepelni, ha több a piszok, mint a „trikolór”? Hogy mit vagy kit látnak egyesek piszoknak, az nézőpont kérdése. Úgy látszik azok is ilyennek számítanak, akik meggyőződésből nem lojálisak a többség ünnepéhez.

Ilyenek az erdélyi magyarok is, akiket nem lehet kitakarítani, szőnyeg alá söpörni számuk miatt, de az elmés zsarnokság erre is talál megoldást. Üzennek nekik! Van egy évezredes jól bevált módszer: a terror, de nem a nabukodonozori kétezerhatszáz éves lépték szerinti, amikor a király bálványt öntetett és azt imádtatta mindenkivel halálbüntetés kényszerével, hanem ennek a finomított változatát használva, mivel azóta oda érett a civilizáció, hogy a tüzes kemencék kimentek divatból, és mert ilyen radikális módszerekkel ünnepre kényszeríteni valakiket azért túl kompromittáló dolog lenne a világ előtt!

Több fronton próbálkoznak erőszakos hatást gyakorolni ránk, amit katonai kifejezéssel pszichológiai hadviselésnek neveznek. Nem mintha eddig is nem mardostak volna zászlóink, nemzeti szimbólumaink betiltásával. Nevetségesnek tűnik, de évezredes szülőföldünk magyar feliratai ellen is síkra szál és elvitatja tőlünk a román nemzeti hős Dan Tanasa. Újabban a Református Székely Mikó Kollégium homlokzatáról is eltávolítatta a feliratot a román igazságszolgáltatás segédletével!

Nem értem, hogy nem szégyellik magukat ezek az igazságosztók, a mi pénzünkön, a mi adónkból befolyó összegekből élnek családostól, törvénykeznek és hoznak ellenünk döntéseket?

Akkor, amikor az országot éppen most teszik tönkre a korruptok, tolvajok, vezetéshez nem értő elöljárók, munkakerülők, kik az állam pénzéből élősködnek! Nekik nem ez a prioritás, hanem egy-egy ártatlan magyar szöveg az épületek homlokzatain!

Azokat a magántulajdonban lévő ingatlanokat sem szolgáltatják vissza, vagy elállamosítják, amelyeket ősapáink építettek, és itt elsősorban iskolákról, épületekről beszélek. De vannak más javak is melyeknek se szeri, se száma!

Hírdetés

Beke István és Szőcs Zoltán sem azért lett terrorista és kaptak öt év börtönbüntetést, mert terroristák, hanem mert székelyek és derék emberek (kiket én nagyon tisztelek és kikért nem álltunk ki, mi székelyek teljes mellszélességben), feláldozásukkal üzentek nekünk!

Tehát idáig is éltek ezzel a pszichológiai hadviseléssel, úgyhogy már Európa is megszokta és megunta az erről szóló panaszainkat. Csakhogy mostanában az ünnep előtti sepregetés, takarítás miatt megsokasodtak és céltudatosabbak lettek a támadások, és ezzel is üzennek nekünk!

Nemcsak mi vagyunk ebben a helyzetben, hanem mindenütt vannak nehézségek az Anyaország határain kívül rekedt magyarok sorsa körül!

Voltak olyan előrelátó politikusok már a trianoni diktátum megalkotásakor, akik megjósolták a jelenlegi állapotokat, mint az igazságtalan döntés eredményét.

Én csak LIoyd George angol miniszterelnököt idézem: „Nem lesz béke Közép-Európában, ha később kiderül, hogy Magyarország igényei jogosak, és az egész magyar közösséget úgy adtuk át Csehszlovákiának és Romániának, mint egy marhacsordát, mert a konferencia eltiltotta a magyar ügy megvitatását!” Az elcsatolt magyar emberek száma kétmillióhétszázötvenezer volt!

A brit külügyminisztertől csak ez a fennmaradt igazságmegmondás telt ki mivel erős francia ellenállásba ütközve feladta a harcot a magyarok érdekéért!

Önök bizonyára ismerik, de még egyszer elmondom, mert valamivel jobban talál írásomhoz, mint „kujak” a szemre, Apponyi Albert gróf védőbeszédének az utolsó mondatát: „Önök most megásták Magyarország sírját, de Magyarország ott lesz a temetésén minden országnak, melyek itt, most megásták Magyarország sírját!”

Úgy néz ki Apponyi Albert gróf próféciája is beteljesülni látszik: Anglia szépen befeketedett és a királyság országai is mocorogni kezdtek, Franciaország is befeketedett rendesen és mozgolódik a nép. Románia nemsokára századik „szülinapját” ünnepli, de az utolsó Trianonnál megalkotott utódállam, amely még egyben van!

Hogy mi lesz Magyarországgal ebben az olvasztótégely gyanánt működő Európában, nem lehet tudni, de kilátásai ígéretesebbek, mint a felsoroltaké és amíg Magyarország él és virul, addig mi határon túliak is reménykedhetünk, mert eljön az idő, amikor még mi is ünnepelhetünk!

Sebők Mihály


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »