Ez nem a hírcsárda: a jegybank borboltot nyit, a gázszerelő meg felújítja

Az MNB közpénzzel telepumpált alapítványa a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány borboltot fog nyitni a Budai Várban, egy 1,8 milliárd forintért megvásárolt épületben – írja a 444.hu.

„Az épület földszinti és pinceszintje mindenki számára nyitott, e két szinten étterem, kávézó, magyar borokat bemutató szakbolt és egy angol nyelvű könyvesbolt kap helyet” – ismeri el a szervezet a sajtóhíreket, az általa kiadott a közleményben. A Magyar Narancs megtudta azt is, hogy a felcsúti polgármester Mészáros Lőrinc-féle Magyar Építő Zrt. és az egykori Tiborcz-érdekeltség Elios Zrt. fogják felújítani. Hogy, erre mennyit költenek közpénzből azt a kedden módosított törvény szerint soha nem tudjuk meg.

Matolcsy György jegybakelnök korábban úgy döntött, hogy a Pallas Athéné Alapítványokat 262 milliárd forintnyi közpénzzel „stafírozták ki”. Ezen alapítványok gazdálkodásának az átláthatóságát egy huszárvágással szüntette meg a Fidesz. Eközben az intézmény vezetőinek a fizetését megduplázta az Országgyűlés.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »