Ez megint hasznos konzultáció volt: a Jobbik megismerte a védőnők véleményét is

Ez megint hasznos konzultáció volt: a Jobbik megismerte a védőnők véleményét is

Ahogy arról már több alkalommal beszámoltunk, javában zajlik a Jobbik Valódi Nemzeti Konzultációja, amely során a legerősebb ellenzéki párt három, hazánk jelenét és jövőjét rendkívüli módon befolyásoló témát igyekszik a teljes mélységében megismerni, elemezni. A következő 2 év legnagyobb kihívása, hogy legyen olyan politikai erő, amely képes megfelelő választ adni a korrupció, az egészségügy és az oktatás égető kérdéseire.

Dr. Lukács László György, a Jobbik egészségügyi szakpolitikusa ennek megfelelően kedden Ózdon egyeztetett védőnőkkel, illetőleg Dr. Bélteczki Jánossal, a Magyar Orvosok Szövetségének elnökével.

A védőnők igen speciális helyzetben vannak a magyar egészségügyben, hiszen áldozatos és nélkülözhetetlen szolgáltaikat csak vesszük igénybe, ha gyermekkel áldja meg az Ég a családot. Így viszont kevésbé kerülnek a reflektorfénybe.

Védőnők gyűrűjében – (fotó: 3600.hu)

A jobbikos honatya Facebook-beszámolója szerint a védőnők véleménye világos voltak.

Túl sok az adminisztráció, amely blokkolja az érdemi munkát. Pedig rájuk, tényleg a “terepen”, a családoknál, a várandós anyukáknál és pici gyermekeknél van szükség. Terepen és nem az papírok alá temetve.

Lukács László György a dr. Bélteczki Jánossal történt konzultációjával kapcsolatban azt emelte ki, hogy az orvosok részéről a legégetőbb problémák közé tartozik az intézmények finanszírozásának kérdése.

Azaz annyit kér a szakma: kapjanak elég pénzt, hogy végezhessék dolgukat! Ezen felül, tiszta az üzenet, az életpályamodell bevezetése nem várathat magára

– fogalmaz a nemzeti párt egészségügyi szakpolitikusa.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »