Ez kell a továbbjutáshoz a magyar válogatottnak

Németország és Törökország sikeréért szorít ma mindenki, aki a válogatottnak szurkol.

Hétfőn a B csoportban Anglia sikeréért imádkoztak a magyar labdarúgó válogatott szurkolói, de a várva várt győzelem nem született meg. Az angolok 3 pontjával az ő kvartettjükben már nem lett volna csapat, mely a legjobb csoportharmadikok versenyében előzött volna bennünket. Erről viszont ne is beszéljünk már, forduljunk rá inkább a C jelű négyesre, ahol kedden Németországnak és a törököknek kell drukkolnunk. Azt fogjuk levezetni, hogy mi történik, ha szerdán a legrosszabb forgatókönyv szerint kikapunk a portugáloktól és csoportunk 3. helyén végzünk 4 ponttal.

Amennyiben a Löw-brigád érvényesíti a papírformát és behúzza a 3 pontot az északírek ellen este 18 órakor a Parc de Princes-ben, akkor az északiak mögöttünk lesznek a csoportharmadikok között, ugyanis 3 ponttal zárják az Eb-t. Az ukránok sem végezhetnek előttünk, hiszen ők kikaptak az északírektől, így rajtuk már egy esetleges lengyelek feletti győzelem sem segíthet.

A D jelű négyesben a spanyoloknak és a horvátoknak áll a zászló, nekünk a törökökre és a csehekre kell koncentrálnunk. Ha Arda Turanék megszerzik első pontjukat, azzal tuti kiesnek, viszont Csehországnak is csak 2 egysége lesz az utolsó fordulót követően, ami nekünk kedvez. Ha netán a törökök nyernek, az ugyanolyan jó, hiszen így 3 ponttal végeznek a harmadik helyen, ezzel pedig ők szorulnak mögénk a harmadikok versenyében.

A lényeg tehát, hogy este hajrá, Németország és hajrá, törökök!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »