Ez is Magyarország: drogozott, számlázott, lemondott, de újra indul

Ez is Magyarország: drogozott, számlázott, lemondott, de újra indul

Június elsejei hatállyal lemondott posztjáról a Pest megyei Gyömrő polgármestere. A tisztséget 2002 óta betöltő Gyenes Levente (Gyömrő 2000 Kör) közölte, hogy lemondását a hétfői képviselő-testületi ülésen jelentette be, egyúttal közölte, hogy indul majd az időközi polgármester-választáson – értesült a 444.hu.

A településvezető azután jelentette be – ideiglenes – távozását, hogy a Szegedi Ítélőtábla április 20-án bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntette és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétsége miatt, amiért 9 hónap, 2 évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, helybenhagyva az elsőfokú ítéletet; a bíróság a közügyek gyakorlásától nem tiltotta el (!!!).

A múlt

Ahogy arról beszámoltunk, 2014. októberében adócsalás bűntette miatt első fokon elítélte a Kecskeméti Törvényszék Gyenes Levente hetedrendű vádlottat, egy 32 vádlott ellen indított per szerdán kihirdetett ítéletében.

 

Igaz, akkor már kezdett fogyni a levegő a politikus körül, ugyanis a Blikk olyan képekhez jutott hozzá, amelyen a politikus meztelenül drogozik éppen, meztelen nők társaságában.

Gyenes az időközi polgármester-választáson történő indulásával kapcsolatban szólt arról, hogy a Gyömrő 2000 Kör egyhangú szavazással kérte fel jelöltjének. A választást a legkorábban a nyár végén tarthatják meg, az új polgármester megválasztásáig Mezey Attila alpolgármester polgármesteri jogkörrel vezeti a város önkormányzatát.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »