Ez az igazi befektetés a jövőbe: Macronék arab terroristák ivadékait telepítenék be az országba

Franciaország azon dolgozik, hogy segítse a Szíria kurd ellenőrzés alatt álló részein élő, francia állampolgárságú dzsihadisták gyermekeinek hazatelepítését, azonban szüleik ügyének kivizsgálását átengedi a helyi hatóságoknak – jelezték francia hivatalos források szerdai hírügynökségi jelentések szerint.

Franciaországban maradt családtagjaik információi szerint körülbelül hatvan francia állampolgárságú nőről van szó, köztük negyven anyáról, továbbá mintegy 150, nagyrészt hat év alatti gyerekről. A területet ellenőrző kurd biztonsági erőkkel és a Vöröskereszttel folytatott egyeztetés után Párizs arra a következtetésre jutott, hogy az anyák és gyerekeik nagy része Szíria északkeleti területén van, amelyet jelenleg a kurd milíciák ellenőriznek.

Hírdetés

A hivatalos francia álláspont nem teszi lehetővé a dzsihadisták és azok házastársainak hazatelepítését, Párizsnak azonban komoly fejtörést okoz a gyerekek ügye. "A francia hatóságok mérlegelik a kiskorúak hazatelepítésének az ügyét" – közölte egy hivatalos francia forrás, hozzátéve, hogy minden esetet egyénileg bírálnak majd el, beleértve azokét a gyerekekét is, akik már Szíriában születtek.

Velük kapcsolatban az anyák döntésétől teszik függővé, hogy repatriálják-e őket vagy sem. Tervek szerint a "haza"telepítéseket még az év végén szeretnék megkezdeni.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »