Ez áll a hortobágyi tragédia hátterében? – az államtitkár cáfol

Ez áll a hortobágyi tragédia hátterében? – az államtitkár cáfol

A tűzszerészek túlterheltsége miatt történt a hortobágyi baleset – írja a Magyar Nemzet a Honvédelmi Minisztérium államtitkárának válaszára hivatkozva. Vargha Tamás a Hír TV-nek cáfolta az értesülést.

Az Országgyűlés honlapjára felkerült adatok szerint: az utóbbi négy évben háromszorosára nőtt a tűzszerészek túlóraszáma, a túlórapénz viszont 2012 és 2014 között a felére csökkent.

A Honvédelmi Minisztérium cáfol. Szerintük a tűzszerészek nincsenek túlterhelve, mert a közzétett adatok a teljes ezredre vonatkoznak, amiben benne vannak az irodai dolgozók is.

Hírdetés

„Egy írásbeli kérdéseben képviselő asszony a hadihajós és tűzszerész ezred túlóráira kérdezett rá és erre kapott pontos választ. Ez semmilyen összefüggésben nincs a tűzszerészekkel. Az egész ezred, az egész állomány, minden ott dolgozó – közalkalmazott, katona – összes túlóráit tartalmazza és nem csak azokét a tűzszerészekét, akik a Hortobágyon dolgoztak” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Július elsején négy katona halt meg, amikor hatástalanítás közben felrobbant egy szovjet bomba. A baleset okait független szakértők vizsgálják.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »