Ez a véleménye Farkas Flóriánnak a Romano Krajról

Ez a véleménye Farkas Flóriánnak a Romano Krajról

Hiába kérdezte a Hír TV riportere szombaton Apátfalván Farkas Flóriánt a Romano Kraj nevű roma szervezetről, a miniszterelnöki biztos nem nyilatkozott.

„Nem kívánok nyilatkozni” – közölte Farkas Flórián, és átsétált egy másik helyiségbe.

A Lungo Drom elnöke országjárása egyik állomásán tartózkodott, ahol elmondta, a magyar cigányság nem akarja, hogy migránsországgá váljon Magyarország, ezért állnak a Fidesz és a négyes választókerületben Lázár János mellé. – Nem mindegy, hogy milyen tömeggel jönnek vagy egyáltalán jönnek-e a bevándorlók, illetve mekkora békétlenséget okoznak és mennyire kockáztatják a felzárkózási programot. Az is fontos, hogy ez a sikeres felzárkózási program folytatódjon. Ennek érdekében a magyarországi cigányság össze is fog és remélem, minél többen vesznek részt a szavazáson – mondta a Makói Híradó beszámolója szerint.

Mindenképp figyelemreméltó, hogy a miniszterelnöki biztos válaszra sem méltatta a Hír TV stábját, mert így nem derült ki, mi a véleménye a Célpont című műsor által bemutatott szavazatvásárlási ügyről. A Hír TV műsora szerint hatmilliárdos költségvetési csalás elkövetőivel szövetkeztek a roma szavazatok megszerzéséért a csongrádi fideszesek. A műsor szerint az ügyben érintett a Romano Kraj, ugyanis a szervezet elnöke, Horváth József politikai védettségért cserébe azt ígérte a kormánypártnak, hogy a csongrádi romák és a cigánysorokon élő szegények a Fideszre szavaznak majd a parlamenti választásokon, nem mellesleg a hódmezővásárhelyi polgármester-választás lesz a főpróba.

http://mno.hu/

A Célpont információi szerint egy szegedi roma politikus és joghallgató, Rafael Lion feladata a szervezés, aki a csongrádi Romano Kraj kulcsembere. A Célpont két hónapja folytat oknyomozást a Romano Kraj dolgai után. E szerint nagyjából 80 ezer ember személyes adatait szerezték meg cigány holokausztos csalássorozattal: pénzt ígérve begyűjtötték az aláírásokat és a személyes adatokat. Az adatbázis a választás előtt különösen értékes – így alkut kötöttek Lázár Jánossal, hogy a költségvetési csalásban érintett személyek ügyét a lehető legenyhébben bírálják majd el, ha a választásokon szállítják a megfelelő számú roma ember szavazatát.

A riport kapcsán megszólalt Szijjártó Péter is, aki nem minisztertársától, hanem a Hír TV-től követelte a bizonyítékokat. A szavazatvásárlási ügyben megnevezett személyeket pedig arra biztatta: pereljenek. A jelek szerint Lázár János és a Fidesz megfogadta Szijjártó tanácsát: aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt azonnal feljelentést tesznek a Hír TV és az Index ellen a Célpont című adásában a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választással kapcsolatban elhangzott, és az Index által is „híresztelt”, a minisztert érintő rágalmak miatt – közölte a Miniszterelnökségi Sajtóiroda pénteken este az állami hírügynökséggel.

http://mno.hu/


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »