Ez a parlament Mečiar óta a legrosszabb

Ez a parlament Mečiar óta a legrosszabb

A legkisebb kormánypárt, a Most-Híd elnöke, Bugár Béla szerint ez a mostani parlament a legrosszabb.

A politikus, aki mellesleg a Nemzeti Tanács alelnöke is, a képviselőtársak viselkedésére alapozza értékelését. Vannak, akik jogot formálnak arra, hogy megmondják, a honatyák közül kiket kellene lecsukni, ki a bűnös és ki nem, és ezzel feszültségeket gerjesztenek a parlamentben – jegyezte meg. Úgy vélekedett, hogy bizonyos törvényjavaslatokat nem a megfelelő időben terjesztenek be. Az abortuszról szóló törvény módosítását fél évvel a választások előtt – koalíciós partnereivel ellentétben – már nem kellene kezdeményezni.

Hírdetés

A szlovák sajtóirodának kifejtette, hogy az utolsó Mečiar-kormány óta ez a mostani parlament a legrosszabb. Nem szeretné beskatulyázni egyes képviselőtársait, de az újak közül sokan tapasztalatlanok, összekeverik a fogalmakat a benyomásaikkal. Egy képviselőnő például az ülésvezető mellé ül és kijelenti, hogy csak akkor hisz majd neki, ha valakit lecsukat. Ez a bűnüldöző szervek feladata – tette hozzá.

Az abortusz-törvényről elmondta, hogy erről előbb szakmai vitát kellene folytatni, mert igen kényes kérdésről van szó. Ő személy szerint konzervatív keresztényként bűnnek tartja a terhességmegszakítást, de a társadalomban nagyobb hangsúlyt kellene kapnia a szexuális felvilágításnak. Mint elmondta, neki volt még része benne az iskolában, de nem tudja, mi a helyzet ezen a téren mostanában. (Talán megkérdezhetné iskolaigazgató feleségét – a szerk. megj.) Ugyanúgy fontosnak tartaná, ha a dohányzás és az alkoholfogyasztás káros hatásáról is többet hallanának a fiatalok az órákon. Az a szemlélet hibás, hogy a testemmel azt teszek, amit akarok. Az abortusz-téma erőltetése viszont közvetlenül a választások előtt arra a számításra épül, hogy az egyház majd a beterjesztők oldalára áll és ezzel szavazatokhoz jutnak. De ez így sosem működött – vélte Bugár, aki feltehetően már a jelengi ellenzéki pártokkal való későbbi együttműködés lehetőségére is gondol.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »