Ez a férfi mészárolt le 84 embert Nizzában

A francia hatóságok azonosították azt a férfit, aki a fehér színű teherautójával belehajtott a nizzai tengerparton tűzijátékot néző tömegbe, ahol halálra gázolt 84 embert. A 31 éves tunéziai férfit Mohamed Lahouaiej Bouhlelnek hívják.

Forrás: parameter.sk

A férfi egy robbanóanyagokkal és fegyverekkel megtömött fehér teherautóval hajtott a nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijátékot csodáló tömegbe a nizzai Promenade de Anglais-on. 84 embert gázolt halálra, köztük nőket és gyerekeket is.  A támadót a rendőrök agyonlőtték.

A járműben található személyazonosító szerint a terroristát Mohamed Lahouaiej Bouhlelnek hívják. A 31 éves tunéziai férfi francia állampolgársággal rendelkezik, a teherautóját bérelte. A rendőrség már korábban is ismerte, erőszak és tolvajlás miatt került bíróság elé. A Nice Matin francia lap úgy tudja, szállítmányozással foglalkozott. A rendőrség a lakásában péntek reggel házkutatást tartott, a rokonait a nyomozók a nap során kihallgatják.

A hírszerzés arról tájékoztatott, hogy nem volt ismert számunkra a férfi kiléte, nincsen terrorista előélete. Ez az információ még jobban aggasztó a hatóságok számára, akik a novemberi párizsi terrortámadásokat követően intenzíven igyekeznek fellépni a magyányos farkasként mészárlást rendező terroristák ellen.

A francia hatóságok már az éjszakai órákban azt hangsúlyozták, hogy terrortámadásról van szó. A teherautóban a rendőrök gránátokat és gépfegyvereket találtak. Az AFP forrása arról számolt be, hogy a férfi tudatosan cikázott a tömegben, hogy minél több áldozatot szedjen.

Sajtóinformációk szerint a terrorista bérelte a teherautót. Az AFP forrása szerint, éppen a napokban adták bérbe neki Franciaország dél-keleti részén.

A támadásért még egyetlen szervezet sem vállalta hivatalosan a felelősséget, bár az Iszlám Államhoz köthető Twitter fiókok némelyikén megjelentek olyan poszterek, amelyek dicsérték a nizzai vérfürdőt.

 

atv.hu / Mirror

The post Ez a férfi mészárolt le 84 embert Nizzában appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »