Ez a "buborék" éve lesz a férfi vízilabdázóknál

Ez a "buborék" éve lesz a férfi vízilabdázóknál

Véglegesült egy terv arra vonatkozóan, hogy miként lehetne megmenteni a póló-BL-évet.

A vizes sportokat tömörítő európai szövetség (LEN) elkészítette a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 2020/21-es idényének menetrendjét, a főtábla mérkőzéseit “buborékban” rendezik.

Mivel a koronavírus-járvány miatt az előző szezon félbeszakadt és nem is hirdettek győztest, ezért a LEN a mostani idényben úgy döntött, hogy

csak 12 csapat lesz érdekelt a sorozatban,

amelynek tíz együttes – köztük az így címvédő FTC-Telekom Waterpolo – meghívásos alapon már biztos résztvevője.

Hírdetés

A fennmaradó két helyért 18 csapat küzd meg egymással, az A és a B jelű csoportokban két-két alcsoportot alakítottak ki, itt a körmérkőzéseket követően az első helyezettek játszanak majd a BL-indulásért, de a többi helyezésnek is lesz jelentősége, ugyanis a búcsúzók az Eurokupában folytatják, a sorsolásnál pedig számít, ki hányadik helyen végzett.

A kvalifikációt november 11. és 15. között bonyolítják le, az OSC Budapesten a B1 csoportban játszik majd az orosz Szintez Kazany, a szerb Radnicki Kragujevac, a spanyol CN Terrassa és a francia Tourcoing együttesével. A Szolnoki Dózsa az A1 csoportban Olaszországban a horvát Mladost Zagreb, a francia Paix d’Aix és a görög Ydraikos társaságában szerepel.

A LEN keddi közleményéből az is kiderül, hogy a főtábla küzdelmeit úgynevezett buborékban rendezik majd meg, három különböző időpontban két-két helyszínen játsszák majd le a tíz fordulót.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »