Extrém körülmények között rendezik a 2017-es Dakart

Nyilvánosságra hozták a 2017-es Dakar-rali útvonalát, amely a verseny története során először érinti Paraguayt.

A szerdai párizsi bemutatón kiderült, hogy a január 2. és 14. között megrendezésre kerülő verseny 12 szakaszból áll majd, amelyek során az indulóknak 8800 kilométert kell teljesíteniük, ebből 4000 kilométer lesz a gyorsasági szakasz.

„Majdnem hat napon keresztül extrém magassági körülmények között fognak versenyezni a résztvevők, hiszen a Dakar 2009-es Dél-Amerikába költöztetése óta még soha nem járt ennyire északon a mezőny, mint jövőre, amikor Bolíviában öt szakaszon keresztül 3500 méteres lesz az átlagmagasság. Ha ez nem lenne elég, a pihenőnapra is a világ legmagasabban fekvő fővárosában, a 3600 méteren fekvő La Pazban kerül majd sor” – mondta Étienne Lavigne versenyigazgató.

A jövő évi Dakar befutója szokás szerint Buenos Airesben lesz, míg a rajtja a paraguayi Asunciónban – ezt az országot korábban még soha nem érintette a mezőny. Az 1978 óta megrendezett Dakar-rali, mely a világ legnehezebb terepraliversenye, azok után költözött 2009-ben Dél-Amerikába, hogy a 2008-as versenyt az afrikai terrorfenyegetettség miatt törölni kellett.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Heves esőzések miatt halasztották el a Dakar első szakaszát ArgentínábanTömegbaleset a Dakar-ralin – 13 néző sérült megRovatok: SportTelepülés: USACímkék: sport, extrém sport, Dakar-rali, autóversenyzésForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »