Extrém hideg jön: felfüggeszti a kikapcsolásokat az E.ON

Extrém hideg jön: felfüggeszti a kikapcsolásokat az E.ON

A jövő hétre várható hideg időjárásra készülve felfüggeszti a számlatartozások miatti kikapcsolásokat az E.ON az érintett lakossági ügyfeleinél, 2018. február 26 és március 4. között. A vállalat közleményében pénteken azt írta: náluk alapvető irányelv, hogy extrém hideg téli időjárás esetén az életvédelmi szempontokat helyezik előtérbe és ilyen esetben időszakosan szüneteltetik a hátralék miatti kikapcsolásokat.

„A vállalat a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan ismét a kikapcsolási moratórium mellett döntött” – fogalmaztak.

Hozzátették, hogy a vállalat megteszi a szükséges felkészülő intézkedéseket az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve, és vállalja mindazon tervezett hálózat karbantartási beavatkozások átszervezését, melyek áramszünettel járnának a lakosság számára. Ezeket majd egy későbbi időpontban valósítják meg.

http://mno.hu/

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön közölte, hogy északkelet felől rendkívül hideg, sarkvidéki eredetű levegő áramlik hazánk fölé, így a hétvégén és a jövő hét elejétől zimankós napokra kell készülni. A hétvégén napközben is mínuszokra kell készülni, a leghidegebb helyeken −15 Celsius-fok alá is hűlhet a levegő.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »