Expo Dubaj: Nem készült el időben a szlovák pavilon. A világkiállítás pénteken kezdődik

Expo Dubaj: Nem készült el időben a szlovák pavilon. A világkiállítás pénteken kezdődik

 

Bár már október 1-jén elkezdődik a dubaji világkiállítás, a szlovák pavilon átadása még mindig várat magára. A késést az Expo Dubaj 2020 koordinálásával megbízott Miroslava Valovičová is megerősítette, aki szerint az átadásra október első felében kerülhet sor.

A pavilonnal kapcsolatos problémákról elsőként író aktuality.sk szerint sok munka, melyekre helyi kivitelezők szerződtek, még el sem lett végezve. Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter szeptember elején még azt mondta, hogy Szlovákia nagyon jól felkészült az Expo Dubaj 2020-ra.

 

Hírdetés

A mostani késésekkel kapcsolatban Richard Sulík elismerte, hogy nem minden határidő lett betartva, ugyanakkor a pavilont szerinte akár már holnapután, azaz szeptember 30-án is át lehetne adni. Az SaS elnöke szerint az egész projekt alig 5-6 napos késésben van, mely elmondása szerint rajta kívülálló okok miatt történt.

Hozzátette, hogy további, mintegy 40 ország van hasonló helyzetben.

A szlovák kormány 6,5 millió euróval támogatja az ország részvételét a világkiállításon Dubajban. Szlovákia „mobilitás“ kategóriában szeretné főleg megmutatni magát, olyan témákban, mint a vízgazdálkodás, légiipar, űrszektor.

Az 5 évente megrendezésre kerülő Expot eredetileg 2020. október 20 – 2021. április 10 között tartották volna, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztották. Az új időpont 2021. október 1 – 2022. március 31, melyen 193 ország vesz részt. A szervezők 25 millió látogatótóra számítanak.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »