Exit: Két lány leesett a péterváradi vár faláról

Exit: Két lány leesett a péterváradi vár faláról

Tegnap kezdődött az Exit fesztivál a péterváradi várban, s máris megvolt az első baleset. Két lány leesett a vár faláról, egyikük súlyosabb, másikuk pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

A 021 hírportárnak a Vajdasági Klinikai Központban elmondták, két szenttamási lányról van szó. A húszéves T. J. súlyosabb sérüléseket szenvedett, s az ortopédiai kilinikán ápolják, a 23 éves T. Ž. pedig könnyebben sérült meg, őt haza is engedték.

A mentőszolgálatnál elmondták, hogy 77 esetük volt a várban, ebből 69-et a helyszínen meg tudtak oldani, nyolc személyt azonban a sürgősségi központba szállítottak. Leggyakrabban könnyebb sérülésekről és allergiás reakciókról volt szó, de olyan is volt, aki eltúlozta az alkoholfogyasztást, mondta a 021-nek Mirjana Bursać, az újvidéki mentőszolgálat szóvivője.

Az újvidéki rendőrségen elmondták, a szervezők becslése szerint a fesztivál első estéjén körülbelül 38 ezer ember látogatott el a péterváradi várba, nagyobb rendbontásra azonban nem került sor.

A rendőrség 59 személytől, köztük 26 külfölditől kobozott el különféle kábítószereket. Két személyt árusítással gyanúsítanak, 57 személyt pedig kábítószer-birtoklással. Két bűncselekményt is regisztráltak, négy személy ellen pedig szabálysértési feljelentést tesznek. (021.rs)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »