Évtizedekig a fiók mélyén hevertek ezek felvételek az idős Rudolf Hessről

Évtizedekig a fiók mélyén hevertek ezek felvételek az idős Rudolf Hessről

Adolf Hitler barátjáról, bizalmasáról és helyetteséről soha nem látott képek, illetve vele kapcsolatos dokumentumok kerültek elő.

Állítólag levelekben írta meg, hogy a fia miatt akart véget vetni a háborúnak, ezért is utazott annak idején Angliába Hitler tudta nélkül, hogy titokban tárgyaljon a szövetségesekkel.

A tárgyalások kudarcba fulladtak, Hesst először a Towerba zárták, majd a háború után a nürnbergi kirakatperben életfogytig tartó börtönre ítélték. Hess 40 évig raboskodott a spandaui börtönben, ahol 1987-ben, 93 évesen gyilkolták meg.

Halála körülményei tisztázatlanok, hivatalosan öngyilkos lett, de akik ismernek a részletekből akár keveset is, úgy gondolják, a britek végeztek vele, nem is alaptalanul:

Fél évszázad börtön után akkor lett “öngyilkos” a 93 éves Rudolf Hess, mikor Gorbacsov szabadon akarta engedni

Hírdetés

A mostani képeket, dokumentumokat az a brit börtönigazgató gyűjtötte össze, aki személyesen is ismerte a nemzetiszocialista vezetőt a rabsága alatt. Végül a börtönigazgató fia, Henry Aldridge hozta nyilvánosságra az archív felvételeket.

Rudolf Hess részt vett a faji törvények megalkotásában, ő találta ki a „Heil Hitler!” köszöntést és a Führer elnevezést is. Később a törtető Göring miatt háttérbe szorult, de megmaradt Hitler második emberének. Mikor titokban Angliába repült, Hitler „őrültnek” bélyegezte.

Spandau börtönét halála után lebontották, nehogy „neonáci zarándokhellyé” váljon. Az évek során sorra kihaltak mellőle, végül ő maradt az egyedüli lakó.

Később, a gyalázatos nürnbergi perben ő volt az egyetlen, aki azt mondta: „Nem bántam meg semmit”.

 

Halála után testét Wunsiedelben, családja temetkezési helyén temették el, ám mivel hazafias zarándokhellyé vált, 2011-ben a cionista hatóságok, miután a családot is meggyőzték, hogy „ez a legjobb nekik”, földi maradványait exhumálták, elhamvasztották a hamvakat, majd a tengerbe szórták.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »