Évközi 20. vasárnap “B” év (2018)

AUGUSZTUS 19. ÉVKÖZI 20. VASÁRNAP – „B” ÉV

Az élet fája

Ha nem eszitek az Emberfia testét (…), nem lesz élet bennetek.

Abban az időben így beszélt Jézus a zsidók sokaságához: „Én vagyok a mennyből alászállott, élő kenyér. Aki ebből a kenyérből eszik, örökké élni fog. Az a kenyér, amelyet én adok, az én testem a világ életéért.” Vita támadt erre a zsidók között: „Hogyan adhatja ez testét eledelül nekünk?” Jézus így felelt nekik: „Bizony, bizony mondom nektek: Ha nem eszitek az Emberfia testét és nem isszátok az ő vérét, nem lesz élet bennetek. Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, annak örök élete van, és én feltámasztom őt az utolsó napon. Mert az én testem valóban étel, és az én vérem valóban ital. Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, az bennem marad, és én őbenne. Amint engem az élő Atya küldött, és én az Atya által élek, úgy az is, aki engem eszik, énáltalam él. Ez az égből alászállott kenyér! Nem az, amelyet atyáitok ettek és meghaltak! Aki ezt a kenyeret eszi, örökké él!” Így tanított Jézus a kafarnaumi zsinagógában.

Moore törvénye

Jn 6, 51-58

 

Hírdetés

Mottó: Ha nem eszitek az Emberfia testét (…), nem lesz élet bennetek.

 

Immár harmadik hete elmélkedünk Jézus hihetetlen ajánlatán és ígéretén, hogy önmagát adja ételül és italul nekünk. Ha egyszer elfogadjuk, hogy ez lehetséges, és Jézus akarja is, és képes is rá, a továbbgondolás már nem olyan nehéz: örökké élhetünk. Újabban a szilícium völgy urai arról ábrándoznak, és azt ígérik, hogy örök életet adnak. A szerényebbek beérik 1000 évvel, a legmenőbbek a halált száműzik még gondolataikból is. S milyen táplálékot kínálnak? Információkat, adatokat, „Big Data”. Mintha bizony halandó voltunk kizárólag hiányos ismereteinknek, tudatlanságunknak lenne betudható. Az élet valódi egyenlete azonban ez:  Ha nem eszitek az Emberfia testét (…), nem lesz élet bennetek.

Az élet tudománya a biológia. A kibernetika azonban élet (és étel) nélküli „örök” életet kínál. A megszámlálhatatlanul (Értsd: élő ember által megszámolhatatlan) sok adatot a végtelennel azonosítja. Mindez csak idő kérdése – vallják. A kérdés, akarunk-e olyan „örök” életet, ahol ételünk-italunk a Big Data? Mi hiányzik ebből az egyenletből? (Tegyük fel, hogy a számtalan és a végtelen közötti különbség lényegtelen, és majd Moore törvénye megold mindent!) Az élet maga. Ha nem eszitek az Emberfia testét, nem lesz élet bennetek. – szól a figyelmeztetés. Nem az, amit „atyátok ettek és meghaltak.” De nem is az, amivel az MI-t (AI) etetik. 0 és 1.

2018. AUGUSZTUS 19. ÉVKÖZI 20. VASÁRNAP – „B” ÉV

“Már a sci fi birodalmába visz Aubrey de Grey jóslata, aki a Népszabadságnak 2013-ban adott budapesti interjújában azt mondta, 20-30 év múlva megszületik az első, ezer évig élő ember.” Lásd: http://novekedes.hu/most-80-evig-elunk-atlagosan-de-hamarosan-122-ig-fogunk/ 

Meghallgathatod/megnézheted a Bonum TV-n is! http://bonumtv.hu/musorok/vasarnapi-gondolatok/

Vasárnapi gondolatok: Vasárnap 0:30 – Vasárnapi evangéliumi elmélkedés ismétlése 3:30-kor, 9:30-kor, 16:30-kor és 21:30-kor

 


Forrás:ulrichblog.wordpress.com
Tovább a cikkre »