Évekkel ezelőtt visszavonult, most megint versenyez Vajda Attila

Évekkel ezelőtt visszavonult, most megint versenyez Vajda Attila

Az olimpiai bajnok kenus felvázolta, hogyan juthatna ki Tokióba. Persze nem gondolja komolyan.

Három és fél évvel visszavonulása után újra rajthoz áll Vajda Attila olimpiai bajnok kenus – számolt be a delmagyar.hu. A honlap kiemelte: a Dunaferr SE olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnoka, aki edzőként dolgozik, nem a tokiói ötkarikás játékokra készül, hanem jó kis mókának tekinti az egészet.

“Valóban rajthoz állok az ob-n, de az olimpiáról szó sincs, az már valótlanság lenne. Három és fél évig lapátot nem fogtam a kezembe, nekem már 2018-ban el kellett volna kezdeni készülni, hogy olyan állapotban legyek, bármiféle módon is beszélhessünk az öt­­karikás játékokról” – fogalmazott Vajda, aki másfél hónapja edz komolyan.

“Mostanra sikerült eljutnom oda, amit szerintem a fel­­nőtt mezőny közepe, illetve vége tud jelenleg” – mondta, hozzáfűzve: a rutin szól mellette.

A 37 esztendős Vajda viccből egy forgatókönyvet felvázolt az olimpiai kvótaszerzésről.

“Elsőként mondjuk az országos bajnokságon

Hírdetés

a mezőny fele be­borul a vízbe, a másik pedig has­­menést kap, továbbá jönnek a dinoszauruszok, és engem elkerül a cunami Szolnokon.

Miután így megnyerem az ob-t, s ezzel kijutottam az európai pót­kvalifikációs versenyre, ott nagyon sok pénzt fizetek mindenkinek, hogy találjon más el­­foglaltságot magának arra az időre. Ebben az esetben tényleg szerezhetek egy kenus kvótát Tokióra! Aztán a szövetség meg azt mondja, menjen már más helyettem” – tréfálkozott Peking olimpiai bajnoka.

A szót komolyra fordítva azt mondta: nem gondolja, hogy bejutna az ezer egyes döntőjébe.

Párosban a 16 éves unokaöccsével, az ifjúsági válogatott Papp Lászlóval indul.

“Óriási dolog, hogy családon belül, húsz év korkülönbséggel indul kettes hajó a felnőtt bajnokságon. Azon felül meg örök emlék lesz mindkettőnk számára” – szögezte le.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »