Évekig voltak „János bácsi” játékszerei

Évekig voltak „János bácsi” játékszerei

Külső vezetőt jelölt ki a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon irányítására az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A korábbi igazgatót az intézményben történt szexuális zaklatás gyanúja miatt függesztették fel.

Éveken át molesztálta a gyermekeket a bicskei gyermekotthon igazgatója – derítette ki az RTL Klub Házon kívül műsora. Az egyik fiú azután tett feljelentést, hogy egy barátja öngyilkos lett. Ő maga is évekig volt János bácsi játékszere. Így emlékszik arra, amikor először járt a férfi lakásán: „Megkért arra, hogy orálisan elégítsem ki a vágyait, majd utána ő is orálisan próbálta, nem is tudom, hogy mondjam, mert az nekem nem volt vágyam” – idézett fel Pop Mert Julián.

Levente 12 éves korától hetente kétszer nyolc éven keresztül találkozott az intézményvezetővel. ƒElkezdett fogdosni lent, és akkor és ő is megfogta az én kezemet, hogy fogdossam én is neki, és akkor mondta, hogy tud támogatni, segíteni anyagiakban is, meg minden, és megkérdezte, hogy akarom-e. S én belementem” – mondta Illés Levente.

Szexuális zaklatás gyanúja miatt tett feljelentést a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a Hír TV-nek megerősítette, hogy ők nyomoznak az ügyben. Az ügyben az Emberi Erőforrások Minisztériuma is kivizsgálást rendelt el. „Ebben az ügyben is, ahogy a gyermekvédelmi gyámnak az értesítése befutott délelőtt, illetve a feljelentés híre, már aznap délután megtettük a szükséges intézkedéseket, és még azon a napon felfüggesztettük az igazgatót. Azt gondoljuk, hogy véghez tudjuk vinni, mert egész egyszerűen megengedhetetlen az, hogy valaki visszaéljen ezzel a helyzettel, és egész egyszerűen azokat a gyermekeket nem lehet ilyennek kitenni, semmilyen erkölcsi, érzelmi, testi, lelki fejlődésüket veszélyeztető helyzetnek, a társadalom ránk bízta őket” – hangsúlyozta Czibere Károly.

A Jobbik szerint  a teljes gyermekvédelmi rendszerrel van a baj. „Üdvözöljük a lépést, amennyiben ennek nyilván megvolt az alapja, de azt látjuk, hogy lassú, dinoszaurusz lassúságú ez a rendszer még, és számtalan visszaélést rejt magában” – nyilatkozta Z. Kárpát Dániel, a párt frakcióvezető-helyettese.

A szaktárca egyik válaszlépése az, hogy már év végére nevelőszülőkhöz helyezik a 12 év alatti gyermekeket a régen csak árvaháznak nevezett gyermekotthonokból.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »