Éveken át szexuálisan zaklatta nevelt lányát

A Budapest Környéki Törvényszék pénteken bűnösnek találta B. J. csömöri lakost kétrendbeli, tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében, és tizenkét év fegyházbüntetésre ítélte – tájékoztatta a törvényszék sajtótitkára az MTI-t.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbezett.

Gyimesi Kinga felidézte, hogy a most 58 éves férfi 2004-ben nősült meg, és ettől kezdve együtt élt felesége korábbi házasságából 1999-ben született lányával, akinek nevelőapja lett, a házasságból pedig két közös gyermek is született. Az ötfős család lakhatási gondokkal küzdött, emiatt többször is költöztek különböző településekre. A családfő rendszeresen fogyasztott alkoholt, kapcsolata megromlott a feleségével, akit többször is bántott.

B. J. először 2008-ban bántalmazta szexuálisan nevelt lányát, aki nem mert szólni édesanyjának. A férfi ezt követően a felesége és a gyerekek távollétében rendszeresen követett el szexuális erőszakot nevelt lánya ellen.

A bíróság B. J.-t első fokon 12 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte, valamint tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A férfi ártatlannak vallotta magát, és ügyvédjével együtt fellebbezést nyújtott be – tette hozzá a törvényszék sajtótitkára.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »