Évadkezdő bemutató a Spectrum Színházban

Évadkezdő bemutató a Spectrum Színházban

Ugo Betti olasz drámaíró Bűntény a Kecskeszigeten című drámáját viszi színpadra Kincses Elemér rendezésében a marosvásárhelyi Spectrum Színház, az évadnyitó bemutatót október 14-én, péntek este 7 órától láthatja a közönség.

IMG_0050_b

A szerelem kulcsfontosságú filozófiai kérdés rengeteg titokkal, rejtéllyel, izgalommal. Elmenekülhet-e az ember az elfojtott szenvedélyei elől, avagy az előbb-utóbb felszínre tör, tragédiákat idézve elő? – ezt a kérdést boncolgatja a dráma.

A történet szerint valahol Dél-Olaszországban, egy szigeten, magányos házban él három nő: a fiatalon özvegységre jutott Agátha, leánya, Szilvia és sógornője, Pia. A három nőn és a kecskén kívül semmi nincs a szigeten, a létfenntartáshoz szükséges dolgokat is hetente egyszer hozza kétórás hajóút után Édua. Ebbe a magányos életbe robban be egyszer csak egy férfi, Angelo. Jóképű, sármos, szélhámos, de szeretnivaló gazember. S ki tudja miért, két hét alatt mind a három nő szerelmes lesz ebbe a férfiba.

A készülő előadásról a rendező elmondta, elégedett az eddigi munkafolyamattal, közel állnak már ahhoz az álomhoz, amely a fejében megszületett a darabbal kapcsolatban. Kincses Ele­mér úgy fogalmazott, fiatal csapattal dolgozik együtt, amitől el van ragadtatva, egyébként már hatodik alkalommal viszi színpadra ezt a drámát. „Elsősorban a darabban rejlő pokol érdekel. A történet mélyén ott üldögél a sátán, nekünk nincs egyéb dolgunk, mint lemenni és beletekinteni a szemébe, ez a célunk” – mondta a rendező.

Ugo Betti drámája több mint krimi, azt a titkot próbálja körüljárni, hogy mit tesz a szerelem, mivé válik például az anya és lánya közötti kapcsolat, amikor kiderül, hogy ugyanazt a férfit szeretik. Elveszítik-e a szereplők az emberi mivoltukat? Meddig terjed a bűn, mi és milyen mélységben adhat feloldozást, feloldható-e, megfejthető-e a szerelemre és egymásra áhítozó férfi és nő örök harca?

Ugo Betti (1892-1953) nem csupán íróként, költőként ismert, hiszen a római legfelsőbb bíróság tagja volt, így talán nem véletlen, hogy éppen egy pszichokrimi, a Bűntény a Kecskeszigeten című drámája indította el a siker felé. A darabnak 1953-ban Párizsban volt a premierje, azóta számos alkalommal előadták a nagyvilág színpadain. A bemutató előadást október 14-én, pénteken 19 órától láthatja a közönség a marosvásárhelyi Spectrum Színházban, majd megismétlik október 15-én, szombaton ugyancsak 19 órától.

Az előadásokra elővételben lehet jegyet vásárolni a www.biletmaster.ro honlapon, vagy a Spectrum Színház Rózsák tere 13. szám alatti székhelyén hétköznaponként 10 és 14 óra között. Ugyanebben az időszakban jegyet foglalni is lehet a 0744-301875-ös telefonszámon. Egy jegy 15 lej, kedvezményesen pedig 8 lejbe kerül. Az előadás szerepeiben Nagy Beáta, Czikó Juliánna, Márton Emőke Katinka, Kinda Szilárd, Szász Anna látható, a díszlet és jelmez Takács Tímea munkája.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »