Év végéig az ukrán költségvetés hiánya eléri a 100 milliárd hrivnyát

Az ukrajnai gazdasági helyzet miatt az állami költségvetéshiánya az év végéig eléri a 100 milliárd hrivnyát – fejtette ki véleményét Olekszandr Ohrimenko ukrán közgazdász.

A szakértő elmagyarázta, hogy az idei év végéig a költségvetési hiány mérete még nagyobb is lehet amiatt, mert az  állam köteles visszafizetni az ukrán vállalkozóknak az általános forgalmi adót (ÁFA) – írja a Golos.ua.

„Az elmúlt évben Arszenyij Jacenyuk ex-miniszterelnök „kézi vezérlésű” megkötéseket vezetett be a költségvetésben, ezért most kis deficittel számolhatunk. Ha hozzáadjuk az ÁFA visszafizetését, akkor a deficit akár 150 milliárd hrivnya is lehet. Ma Ukrajnában a belföldi ÁFÁ-t nem fizetik vissza, kivéve bizonyos vállalatokat.” – magyarázta Ohrimenko.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Az olcsó cigaretta arányának növekedése miatt az állami költségvetés több milliárd hrivnyás veszteséggel számolhatPrivatizációból még csak 60 millió hrivnya folyt be az ukrán költségvetésbe az idénre tervezett 17 milliárdbólMásfészeresére csökkent az ukrán költségvetés hiányaRovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: 2017-es költségvetés, ukrán költségvetés, költségvetés, Ukrajna, ukrajnai hírek, ukrán gazdaság, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »