Év végéig a Svet Zdravia kórházainak összes fekvőbeteg osztályán látogatási tilalom lesz érvényben

Év végéig a Svet Zdravia kórházainak összes fekvőbeteg osztályán látogatási tilalom lesz érvényben

Erről tájékoztatott ma Vladimír Dvorový, a hálózat főigazgatója. Dvorový sajtótájékoztatóján kitért a kórházak felkészültségére a koronavírus-járvány második hullámával kapcsolatban, valamint beszélt a Covid-19-cel kórházba kerülőkről is.

„ Arra számítunk, hogy a látogatási tilalom még hónapokig eltarthat, ezt már idén nem oldjuk fel, ugyanakkor a helyzet romlásával a többi, még látogatható kórházi osztályoknak is be kell zárniuk. Mivel ez egy olyan döntés, amely érinti a páciensek jogait is, ezért a kórházak táblagépek segítségével próbálják biztosítani a betegek kapcsolattartását szeretteikkel” – mondta.

A Svet Zdravia hálózat szakemberei arra számítanak, a pozitív teszteredmények száma 10 naponta duplázódni fog, és ez egyre nagyobb nyomást gyakorol majd az egészségügyi ellátórendszerre.

Hírdetés

Dvorový ugyanakkor mindenkit megnyugtatott, az ellátást illetve az ágyak számát illetően is felkészültek a járvány második hullámára.

A Nagymihályi járásban például szeptember 1-én léptek érvénybe a szigorított járványügyi intézkedések. Eredetileg ezeket csak két hétre rendelték el, ám azóta szeptember végéig meghosszabbították, hiszen a járás területe továbbra is piros besorolást kapott, azaz a legveszélyeztetettebb járások sorába tartozik. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a szabad ég alatt 500, zárt térben 250 fősnél nagyobb sport-, kulturális- vagy társadalmi esemény nem szervezhető. A rendezvényeken nem készíthető és nem árusítható frissítő, kivételt ez alól csupán a sportolók képeznek.

A vállalkozók számára ajánlatos minden bel- és kültéri rendezvény nyitvatartási idejét 23 órára korlátozni. Ez a vendéglátóipari szolgáltatásokra is vonatkozik. Kivételt mindössze az esküvők képeznek, ahol 150 főben maximalizálták a vendégek számát. A bentlakásos szociális intézmények látogatása is tilos.

A regionális higiénikusok azt ajánlják az időseknek ill. a krónikus betegségben szenvedőknek, hogy zárt térben tartandó tömegrendezvényeken ne vegyenek részt.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »