Eurovea City néven új városrész épül a pozsonyi Duna-parton

Eurovea City néven új városrész épül a pozsonyi Duna-parton

A pozsonyi Duna-parton helyet kapó új, Eurovea City városrész több projekt összekapcsolásával fog megvalósulni.

A már létező Panomrama Cityhez, Euroveához és a Tower 115-höz fog tartozni az Eurovea 2 és az adminisztratív épületeket magába foglaló Panorama Business projekt is.

Az első fázisban a jelenlegi Eurovea kibővítése fog elsőbbséget élvezni, melyet 2021-ig kell befejezni. Ezután következnek az Eurovea City kisebb projektjei – mondta a J&T RE vállalat vezetőségének elnöke, Peter Krobačka.

Az új zónába a középületeken kívül sportpályák, parkok, parkolóhelyek és tömegközlekedés is helyet kap majd. Az építkezési munkálatokat 2018 végén, illetve 2019 elején kellene elkezdeniük.

Villamosvonal

Korbačka hangsúlyozta, hogy a villamos jelentős városalkotó elem, így az új városnegyedben is kiemelkedő szerephez jut.

Ez egy olyan kitűzött cél, amit szeretnénk megvalósítani“ – mondta, majd hozzátette, hogy a városi magisztrátussal már kommunikálnak ebben az ügyben. Az eddigi elképzelések szerint a már meglévő összeköttetéseket használnák fel Vereknye és Pozsonypüspöki városrészében.

Az új városrész része lesz egy 1500–2500 férőhelyes kongresszusi központ is. A parkolóhelyekkel kapcsolatban Korbačka elmondta, hogy igyekeznek elegendő helyet biztosítani az autóknak, mégpedig a föld alatt. A városnegyed további kiemelkedő pontja a 168 méter magas lakótorony lesz.

Jelenleg az építkezési engedélyeket intézzük. Az épület a városnegyed szignifikáns eleme lesz. Statikus szempontból és az árvíz ellen is védve lesz, mindemellett pedig egy világszínvonalú építmény lesz“ – mondta Korbačka.

A középületek megtervezésével Beth Galí spanyol térépítészt bízták meg, aki már rendelkezik tapasztalatokkal a folyóparti zónák kiépítésével kapcsolatban.

Az összes projekt befejezése és összekapcsolása után az adminisztratív épületek 285 ezer négyzetméteren, míg az üzletek és a kongresszusi helyiségek 95 ezer négyzetméteren fognak helyet kapni, ezenkívül pedig 1470 új lakás fog felépülni. A jövőben az egész zónának 3000 lakosa és 40 ezer alkalmazottja lesz, a napi látogatók számát pedig 65 ezer főre becsülik.

Sme.sk/Körkép.sk

Nyitókép: J&T Real Estate


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »