Európai Ügyészség az EU diktátumok végrehajtásának trójai falova – ki változtatott a véleményén és miért ?

2013- az Európai Ügyészséget sem a Jobbik, sem a Fidesz nem támogatta
2018- az Európai Ügyészséget a Jobbik már támogatja, csakúgy mint az MSZP, LMP, DK, a Fidesz továbbra sem.

Én akkor sem támogattam és most sem támogatom, mert a nemzeti önrendelkezés uniós korlátozásának egy ravasz és lopakodó eszközéről van szó, amely a közösségi pénzügyi források büntetőjogi védelmének álságos leple alatt a nemzetállamokat felszámolni kívánó háttérhatalmi erők trójai falóként becsempészett ökleként is működhet rövidesen egyre bővülő hatáskörökkel. Percek alatt az EU kritikus vélemények üldözésének és ezáltal a renitens tagállamok megtörésének kemény eszközévé válhat.

Hazafias megközelítésben egy ilyen föderális intézmény hazai szervek felé emelése a nemzet érdekeivel ellentétes. Még akkor is, ha vannak visszaélések a közpénzek és EU pénzek terén, sajnos mint mindenhol az EU tagállamaiban. Ráadásul a korrupciós bűncselekmények elévülési idejét tavaly 12 évre növelte a magyar Btk., ezért ciklusokon átívelő bűncselekmények miatti utólagos felelősségre vonás feltétele megteremtődött, tehát hiába védi az aktuális kormányt a hozzá lojális ügyészség, előbb-utóbb a felelősségre vonás elkerülhetetlen lesz.

Egyébként meg az EU pénzek terhére történő visszaélések figyelemmel arra, hogy lényegében az adott tagállami befizetésekből és átengedett vámokból, adókból állnak, ezért lényegében a tagállami pénzügyi érdekeket sértik, és mivel az EU nem önálló jogi személy, így pénzügyi érdekei sem tudnak lennie, az EU pénzügyi érdekei az egyes tagállamok pénzügyi érdekei.

Alappal lehet tartani attól, hogy az intézményt a gazdagabb (gyarmatosító) államok arra fogják használni, hogy a gyarmati láncokból szabadulni akaró szegényebb, szuverenitásukat féltő tagállamokkal szembeni fegyelmező bunkósbotként használják és egyre nagyobb további szeleteket hasítanak a tagállami szuverenitás amúgy is már egyre zsugorodó tortájából.

Az EU Ügyészség előmozdításának össz-ellenzéki szivárványszínes akarata több mint gyanús. A Jobbik 180 fokos fordulata pedig több mint aggályos. Csak a Nemzet ?

Hírdetés

Az Európai Ügyészség felállításáról az Európai Parlament 2017. október 5-én döntött, a 28 tagállamból 20 csatlakozott, hazánk nem olyan szuverenitásukat joggal féltő államokkal egyetemben, mint az Egyesült Királyság vagy Dánia.

Az Európai Ügyészség az EU pénzügyi érdekeinek sérelme kapcsán nyomozhat, vádat emelhet, és bíróság elé állíthat elkövetőket. Jelenleg csak a nemzeti hatóságok járhatnak el az uniós forrásokkal kapcsolatos visszaéléseknél, de az ő joghatóságuk az országhatárig terjed. A hivatal Luxemburgban lesz, de minden tagállam legalább egy helyben dolgozó ügyészt kijelölhet. Az ügyészség feladatainak listája később is bővülhet, például a terrorizmus elleni harccal. A szervezet felállítása mintegy három évet vehet igénybe.

Tanulságos meghallgatni, hogy a rendelettervezet országgyűlési véleményezéséről szóló vitában 2013. október 14-én a Jobbik frakció tagjaként miként foglaltam össze az Európai Ügyészség lényegét. A véleményem most sem változott. A vitában Szanyi Tibor (MSZP) olyan hevesen védte az Európai Ügyészséget, hogy ennek során félnáci ideológiák bajnokának nevezett… (https://goo.gl/iu6Eep
) Ma már egyre büszkébb vagyok erre, mert azt jelenti jó irányban tartottam, és ezek szerint most is…

De miért tért le erről az útról a Jobbik és miért tart ebben az ügyben a haza érdekeit mindig az internacionalista elvárások alá helyező balliberális ellenzékkel ? Értelmes felnőtt emberként gondolja végig mindenki a választ, a tények és észérvek alapján, mert a nemzethűség előbbre való a párthűségnél.

 


Forrás:gaudinagytamas.hu
Tovább a cikkre »