Európai szakírók szerint a Veszprém lesz a nyerő

A szezon előtti erősorrendben a magyar csapat mindenkit megelőz, de a Szeged is jobb a Kielnél.

A most rajtoló férfi Bajnokok Ligája-szezon előtt az európai szövetség és a BL honlapjának szakírói erősorrendbe állították a csapatokat az eddig látottak alapján. A lista élére természetesen azokat a gárdákat tették, amelyek a leginkább esélyesek arra, hogy eljussanak a kölni négyes döntőbe, a tízes lista végén lévőknek pedig van dolguk még bőven az Eurohandball.com szerint – tegyük hozzá, hogy nem a szezon elején, hanem a végén kell nagy formába kerülni.

Ezzel együtt sem baj, hogy Európában úgy látják az előkészületek alapján, hogy a Veszprém a legerősebb, amely szombaton a szintén favorit Flensburg otthonában lép először pályára 17.30-tól.

Az esélylatolgatásnál kiemelik Sabaté edző hatalmas játékoskeretét, az NB I-es csapatok elleni sikereket (bárcsak valóban erősek lennének a hazai ellenfelek, leszámítva persze a Szegedet…), igaz, a Szkopje elleni 29-22-es vereség a SEHA-ligában nem éppen biztató jel. Azt mindenki tudja, a 40. születésnapjára készülő dunántúli klubnál emlékezetes szezont akarnak, amelynek a legutóbbi két elveszített Bajnokok Ligája-döntő után csak a BL-trófea megszerzése lenne a csúcsa.

Szegedi remények

A listán a kilencedik helyre teszik a Szegedet, hízelegve egyébként a tiszai csapat előtt, hiszen a Kielt mögé sorolták. A Szegedet arra jónak tartják, hogy megint elérje az egyenes kieséses szakaszt, vagyis a nyolcaddöntőt (ez azért a minimum a dél-alföldi klubnál), megemlítve, hogy rengeteg az új játékos Gorboktól Sostaricig. Sierra kapus és Balogh Zsolt hatékonysága viszont éppúgy sokat segíthet a csapatnak, mint az előző szezonban.

A Veszprém mögött az erősorrendben a Paris Saint-Germain következik, amely a klubvilágbajnokságon a döntő elveszítése ellenére sok szakembert meggyőzött a tudásáról. A harmadik az RN Löwen, amely augusztus végén megnyerte a német szuperkupát, igaz, egy hete otthon simán kikapott a Flensburgtól, amelyet ötödik helyre tesznek a jelen állapota alapján.

A Löwen éppen a Szeged ellen kezd vasárnap 17 órakor a Tisza-parton.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »