Európai Mobilitási Hét Kassán és Rozsnyón

Európai Mobilitási Hét Kassán és Rozsnyón

Kassán és Rozsnyón is számos programot szerveznek a környezettudatos közlekedés népszerűsítésére a szeptember 22-ig tartó Európai Mobilitási Hét kapcsán.

A Kassa Megyei Önkormányzat szombaton ingyenes kerékpárszervizt működtet a Maraton téren. A megye emellett a nem motoros járművel közlekedőket reggelire hívja 2021. szeptember 20-án, hétfőn Kassán, a Jakab-palotánál, szeptember 21-én, kedden Nagymihályban, szeptember 22-én, szerdán pedig Iglón.

Arra szeretnénk motiválni az embereket, hogy aktívan és környezettudatosan éljenek.

Hírdetés

Bízom benne, hogy akik a mobilitási hét keretében az autójuk helyett a tömegközlekedést, a kerékpározást vagy a gyaloglást választják, megszeretik ezeket a közlekedési formákat, s nagyobb mértékben alkalmazzák majd azután is, hogy véget ér ez az európai kezdeményezés” – fogalmazott Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke.

Az előző évekhez hasonlóan az Európai Mobilitási Hét folyamán díjmentesen állítják ki a megye által üzemeltetett autóbuszokon használatos közlekedési kártyákat. A Kassai Közlekedési Vállalat (DPMK) a szokásos 6,80 euró helyett 1 euróért állítja ki a chipkártyát. Az ún. autómentes világnapon, szeptember 22-én ingyen lehet utazni a kassai tömegközlekedési eszközökön.

Az Európai Mobilitási Hét keretében Rozsnyón is számos programot terveznek. Az óvodákban és általános iskolákban az egészséges életmódot népszerűsítő rendezvényeket tartanak.

A város főterén szeptember 20-án, hétfőn helyi és környékbeli sportklubok tartanak bemutatókat 16.00 órától. Szeptember 22-én, szerdán az utasok díjmentesen vehetik igénybe a városi buszokat.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »