Európai Alternatíva Párt: Írhasson az ellenzék is a határon túliaknak

A külföldön élő magyarokat tömörítő Európai Alternatíva Párt a választások tisztasága érdekében követeli, hogy ugyanúgy, mint a miniszterelnök, az ellenzék is szólhasson az egymillió határon túli magyar szavazóhoz. A párt közleményét az MTI ismertette.

Mint írják, a választások tisztaságát súlyosan veszélyezteti, hogy egyedül a kormány szólhat az immár messze legnagyobb magyar szavazókörzetté nőtt határon túli magyar közösséghez.

Belföld MN Buzdító levelet ír Orbán Viktor A miniszterelnök azt kéri a határon túli magyaroktól, hogy regisztráljanak és vegyenek részt a jövő évi választásokon.

„Emlékeztetni szeretnénk a közvéleményt, hogy ez a szavazókörzet ma Magyarország messze legnépesebb szavazókörzetévé vált a maga 1 millió szavazójával, hiszen egy átlagos magyar szavazókörzet 50-60 ezer főt jelent.”

Közleményükben leszögezik: tarthatatlan, hogy rövid időn belül immár másodjára kampánylevelet küld a miniszterelnök a legnagyobb szavazókörzet tagjainak, míg ez a lehetőség törvényileg tiltott a többi magyar párt részére. Ezért követelik az azonnali törvénymódosítást mely lehetővé teszi és egyenlő feltételeket biztosít a legnagyobb magyar szavazókörzet megszólítására.

Emiatt az Európai Alternatíva Párt felszólítja az összes demokráciát és a demokratikus értékrendet fontosnak tartó magyar politikai pártot és különösképp a Jobbikot mint a legjelentősebb magyar ellenzéki pártot, hogy csatlakozzanak felhívásukhoz és kezdeményezzenek olyan törvénymódosítást, ami lehetővé teszi a változást.

Az Európai Alternatíva Párt ez ügyben megkereste az összes parlamenti képviselettel rendelkező és a jelentősebb parlamenten kívüli pártokat, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéséhez.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »