„Európa megtagadja a nemzetektől a saját létezés és a saját vélemény jogát”

Nem akarjuk lerombolni és elhagyni az európai házat, hanem inkább renoválni szeretnénk azt. Ezt Boris Kollár (Sme rodina) parlamenti képviselő jelentette ki hétfőn Pozsonyban, a Nemzetek és a Szabadság Európája mozgalom által szervezett konferencián. A rendezvényen Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front elnöke is felszólalt.

Ő is elvetette az Európai Unióból való kilépés gondolatát, hozzátéve: Európát belülről akarja megváltoztatni.

„Egyik napról a másikra szélsőségesekké váltunk” – jelentette ki a konferencián a Sme rodina mozgalom vezetője. Kollár azonban az „extrémizmus” kifejezésen azt a váltakozó politikai hatalmat érti, amely „30 éve extrém módon lop, hazudik és félrevezeti a nemzetet.” Hozzátette: vissza kell térni a gyökereinkhez és a józan észhez.

Hírdetés

Le Pen szerint Európában jelentős politikai változásokra van szükség.

A politika továbbra is az oligarchákat szolgálja. Nagyon fontos, hogy a soron következő európai választások egyensúlyt teremtsenek a nemzetek és a globalizáció között” – fejtette ki. Hozzátette: nem támogatja az Európai Unióból való kilépést, mivel szerinte új lehetőségek adódtak, melyeket kihasználva Európát belülről is meg lehet változtatni.

A konferencia külföldi résztvevői a politikai programjukat hangsúlyozták, melynek legfontosabb pontja az Európai Unióba irányuló migráció elutasítása.

A Szuverén nemzetek Európája címet viselő találkozón a Sme rodina parlamenti mozgalom a Nemzetek és a Szabadság Európája mozgalom franciaországi, görögországi és ausztriai képviselőit látta vendégül.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »