Európa-liga – Zubkov és Uzuni nélkül az FTC

Európa-liga – Zubkov és Uzuni nélkül az FTC

Az ukrán Olekszandr Zubkov és az albán Myrto Uzuni sem léphet pályára a Ferencváros csapatában a Real Betis otthonában a labdarúgó Európa-liga csoportkörének ötödik fordulójában, csütörtökön.

Hírdetés

Henry Vingo és Peter Stöger – fradi.hu

A Sevillában megtartott szerdai sajtótájékoztatón Peter Stöger, a magyar bajnoki címvédő vezetőedzője elmondta, mindkét játékosát sérülés miatt kell nélkülöznie.

Hozzátette, a legutóbbi mérkőzéseken Zubkov és Uzuni is nagyon jól játszott, így hiányozni fognak, ám megjegyezte, hogy különböző felállásokban is sikeresek tudtak lenni a közelmúltban, ezért úgy gondolja, nélkülük is jó eséllyel harcolhat a pontokért a Ferencváros.
   
A második számú európai kupasorozat G csoportjában négy forduló után a német Bayer Leverkusennek tíz, a spanyol Real Betisnek hét, a skót Celtic FC-nek hat pontja van. A magyar bajnoki címvédő pont nélkül a tabella utolsó helyén áll, és már a Konferencia-ligába jutást jelentő harmadik pozíció megszerzésére sincs esélye.
 
„Számomra nagyon szimpatikus a Betis játéka, sokpasszos támadófutballt játszik. Nehéz egy ilyen képességű együttes ellen érvényesíteni a céljainkat, de természetesen megpróbálunk mindent ennek érdekében” – idézi az FTC honlapja az osztrák szakvezetőt.
   
Hozzátette, az elmúlt hetekben sikerült apró lépéseket tenniük a helyes irányba, reményei szerint ezt a nemzetközi porondon is kamatoztatni tudják, és pontot, pontokat szereznek.
   
„Úgy gondolom, csak csapatszinten tudunk hatékonyan védekezni ilyen képességű játékosok ellen. Szerencsére egyre jobban ment a védekezés az elmúlt hetekben, a bajnokságban négy mérkőzést is lehoztunk kapott gól nélkül” – magyarázta Stöger. Hangsúlyozta, mindenképpen hatékonyabbnak kell lenniük a befejezéseknél, mert sok helyzetük volt a korábbi mérkőzéseken, amelyekkel nem éltek, illetve olyan hibákat követtek el, amelyek ezen a szinten megbosszulják magukat, ezért nem volt esélyük eddig pontot szerezni.
   
„A teljesítménnyel elégedett voltam az elmúlt hetekben, viszont mindenképpen szeretnénk megszerezni az első pontokat az Európa-ligában is, ami nem lesz könnyű, hiszen a Betisnek szüksége van a győzelemre a továbbjutásért vívott harcban” – mondta a Ferencváros trénere.
   
A sevillai együttes szeptember 30-án 3-1-re győzött az FTC otthonában. A csütörtöki találkozó 18.45-kor kezdődik.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »