Európa-liga: Megérkezett a DAC csapata Krakkóba, a továbbjutás a cél

Európa-liga: Megérkezett a DAC csapata Krakkóba, a továbbjutás a cél

Győzni mentek Krakkóba a sárga-kékek, Hyballa mester szeretné, ha játékosai más teljesítményt mutatnának, mint az első összecsapásnál.

A Krakkóban tartott sajtótájékoztatón Peter Hyballa elmondta, hogy

“Múlt héten nagyon taktikus volt a mérkőzés, főleg az első félóra, nem a terveink szerint ment. A játékosok részéről túl nagy tiszteletet éreztem az ellenfél felé. Nem szeretem az ilyen unalmas stílusú futballt, de a játékosoknak először meg kellett tudniuk, hogy hogy fog játszani az ellenfél. Ezután jött az a szerencsétlen gól, de nekünk sikerült gyorsan egyenlíteni. Többször is elemeztük a mérkőzést, a játékosokkal többször is beszéltünk, hogy növeljük az önbizalmukat. Azt mondanám, hogy 50-50 az esély. Az ellenfélnek előny a kint rúgott gól, de az esélyek egyenlőek. Jó formában érkeztünk meg, minden játékos egészséges és meg akarunk verekedni a 2. körbe való továbbjutásért.

A német szakember kiváló légkörre számít, de szavai szerint ez nem fogja befolyásolni védenceit.

“Sokszor voltam Lengyelországban, sok mérkőzést láttam. Tudom, hogy a lengyel szurkolók jók, de profik vagyunk és számolnunk kell a környezettel.  Megnézhetjük a kérdést pszichológiai szempontból – lehet előny és hátrány is. A lengyel csapatok előttünk vannak, költségvetésben, tapasztalatban. Lehet, hogy eljönnek a szurkolók a meccsre, söröznek és azt gondolják, hogy nyernek 3:0-ra. Ezt kihasználhatjuk. Holnap 11 sikerre éhes játékosra van szükségem a pályán. Egész nap mindent megtettünk azért, hogy kijussunk Európába, nem akarunk két mérkőzés után végezni.”

nyilatkozta Hyballa a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

Hírdetés

Az edző mellet Connor Ronan is jelen volt a sajtón.

“Az első meccsen nem kezdtünk jól, túlságosan is tiszteltük az ellenfelet, de holnap az első perctől kezdte teljes gőzzel játszunk majd. Hiszem, hogy nyerhetünk, 50-50 az esély. A célunk az, hogy nyerjünk. A szurkolóktól kapott pozitív energiákat ki akarjuk használni a visszavágón. A lengyel szurkolók támogatók és a mieink is nagy számban jönnek.”

mondta Ronan.

A krakkóiak edzője, Michal Probierz is kiemelte, hogy előnyben vannak az idegenben rúgott góllal.

“A Dunaszerdahelyen rúgott gól fontos volt, mert két mérkőzésre játszunk. Most elég lenne nekünk egy 0:0-ás végeredmény is, de nem fogunk erre játszani. Remélem, hogy megörvendeztetjük a szurkolókat és továbbjutunk. Igyekezni fogunk agresszíven játszani, és azzal a céllal lépünk pályára, hogy mielőbb előnyre tegyünk szert”

profutbal.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »