Európa-kupa: Fölényes győzelemével bejutott a legjobb nyolc közé a HC DAC

Európa-kupa: Fölényes győzelemével bejutott a legjobb nyolc közé a HC DAC

A harmadik számú európai kupasorozatban az EHF Európa-kupában érdekelt HC DAC női kézilabdacsapata a nyolcaddöntő visszavágóján szintén Dunaszerdahelyen fogadta a svéd Kristianstad csapatát, és egy fölényes sikerrel fordított és bejutott a negyeddöntőbe.

Mint arról a tegnapi nap folyamán beszámoltunk, a HC DAC a nyolcaddöntő odavágóján kétgólos vereséget szenvedett svéd riválisától. A visszavágóra egy nappal később szintén Dunaszerdahelyen került sor a svéd gárda beleegyezésével. Az első mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is egy nagyon kiélezett és küzdelmes találkozóra volt kilátás. A találkozó első perceiben nagyon szoros csata folyt a pályán, a dunaszerdahelyi együttes a tizedik percben először került kétgólos előnybe, sőt az első negyedóra után már négy góllal is meglépett Debre Viktor csapata.

A csallóközi együttes remekül játszott, a 18. percben már öt góllal is vezettek Bízikék. Az első félidő hajrájában a svédek ismét felzárkóztak, és kétgólosra is csökkentették hátrányukat, ezzel összesítésben egyenlő volt az állás.

A DAC játékosai a hajrában azonban tovább növelték előnyüket, és az első félidő végére ötgólos előnyt építettek ki, amivel már összesítésben is a dunaszerdahelyi együttes volt előnyben.

Térfélcserét követően a DAC tartotta ötgólos előnyét, sőt Bízikék tovább tudták növelni azt, húsz perccel a vége előtt 23-16-ra vezettek a csallóközi sárga-kékek. A svédek az első mérkőzéshez képest sokkal többet hibáztak, ami az eredmény alakulásán is meglátszott, Debre Viktor tanítványai kiváló teljesítményt nyújtottak, a két csapat között egyre nagyobb lett a különbség, a 43. percben már kilencgólos különbséggel vezettek a dunaszerdahelyi lányok. A svédek a hajrában egyik játékosukat is elveszítették, miután a kiállítás sorsára jutott Bogojevic.

A végére a Kristianstad játékosai teljesen elfáradtak, és fejben is szétestek, ennek köszönhetően a DAC végül egy fölényes győzelemmel biztosította be továbbjutását a legjobb nyolc közé.

Hírdetés

A dunaszerdahelyi együttes 12 gólos különbséggel 33-21-re győzött, és megfordította a párharcot. A DAC legeredményesebb játékosa a kilenc gólt szerző Élő Beatrix volt, de Sári Barbara is hat gólig jutott.

EHF Európa-kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:

Kristianstad Handboll (svéd) – HC DAC Dunaszerdahely 21-33 (12-17)

DAC gólszerzői: Élő Beatrix 9, Sári Barbara 6, Juhos Kata 5, Németh Natália 5, Bízik Réka 5 Bízik Boglárka 2, Hudák Emma 1.

Továbjutott a HC DAC 54-44-es összesítéssel

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »