Európa Játékok: kikapott a Szőcs Bernadette vezette román csapattól a magyar női asztalitenisz-válogatott

Európa Játékok: kikapott a Szőcs Bernadette vezette román csapattól a magyar női asztalitenisz-válogatott

A magyar női asztalitenisz-válogatott óriási csatában 3-2-re kikapott a románoktól a minszki Európa Játékok csapatversenyének elődöntőjében, így szombaton a bronzéremért játszhat a lengyelekkel. Az aranyért járó tokiói olimpiai kvótáról azonban már biztosan lemarad.
A pénteki párharc első meccsén a 2016-os budapesti Európa-bajnokság két bronzérmes párosa, Pergel Szandra és Madarász Dóra, valamint Elizabeta Samara és Daniela Dodean-Monteiro csapott össze egymással. A találkozó fordulatos csatát hozott, s végül döntő játszmába torkollott, amelynek a végén 9-9 és 10-10 után is a magyarok jutottak meccslabdához. A második lehetőségüket aztán már kihasználták, így bő fél óra után előnybe került Magyarország.

A második találkozón a két válogatott éljátékosa, a világranglistán 30. Póta Georgina és a nemzetközi szövetség rangsorában legjobb európaiként 16., marosvásárhelyi születésű Szőcs Bernadette nézett egymással farkasszemet.

Hírdetés

A szettek ebben a párharcban is szorosan alakultak, de mindegyik végén a pontjait hangos csatakiáltásokkal ünneplő Szőcs összpontosított jobban. Póta hiába vezetett a harmadik játszmában 8-4-re, majd 9-7-re, szettlabdáig ebben sem jutott el, így a vége 3-0-s magyar vereség, egyben román egyenlítés lett.

Madarász (63.) és Samara (27.) egyes mérkőzésén sem a magyar játékos volt az esélyes, de ő ezzel nem foglalkozott. Ugyan kétszer is szetthátrányba került, mindkétszer sikerült egyenlítenie, a döntő játszmában pedig tanárian játszott. Ebben 6-3-ra még Samara vezetett, de sorozatban hét pontot begyűjtve Madarász jutott meccslabdákhoz, mindjárt négyhez is. Bár kettőt ezek közül elpuskázott, a harmadik után már boldogan ugorhatott fel a magyar tábor, s az egész összecsapást tekintve ismét a magyaroknál volt az előny.

A folytatásban Pergel (71.) próbálta meg a bravúrt Szőcs ellen, és bátor játékának köszönhetően nem is állt messze tőle, a megnyert első játszma után ugyanis a másodikban is 10-9-e volt, de a 2-0- már nem jött össze. A kontinens jelenlegi legjobbja egyenlített, majd egy szoros és egy simább játszmában megnyerte a mérkőzést.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »