Európa Görögország segítségére siet

Európa Görögország segítségére siet

Már legalább hatvan ember vesztette életét a görögországi erdőtüzekben – közölte kedden az Athéntól keletre fekvő Rafina kikötőváros polgármestere a Szkai tévének nyilatkozva. Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök háromnapos nemzeti gyászt hirdetett ki. 

– mondta Evangelosz Burnusz polgármester.

Időközben országok egész sora ajánlotta fel segítségét. Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden táviratot küldött Prokopisz Pavlopulosz görög államfőnek és Alekszisz Ciprasz kormányfőnek részvétét nyilvánítva az erdőtüzek okozta halálesetek miatt és egyben felajánlotta, hogy Moszkva minden szükséges segítséget megad Athénnak a természeti katasztrófa következményeinek elhárításához.

A horvát védelmi minisztérium közölte, hogy kész küldeni két tűzoltórepülőt. Törökország ugyancsak felajánlotta, hogy tűzoltórepülőkkel és helikopterekkel segíti az oltást, és kérés esetén háromnegyed órán belül a helyszínre érkezhet légi egysége.

Hírdetés

Giuseppe Conte olasz miniszterelnöke együttérzését fejezte ki és szintén két tűzoltórepülőt ajánlott fel.

Az izraeli külügyminisztérium szintén tudatta, hogy kész bekapcsolódni az oltásba, és emellett orvosi segítséget is felajánlott az erdőtüzek sérültjeinek kezelésében.

A tüzekben – a legfrissebb adatok szerint – több mint másfélszázan sérültek meg.

A halálos áldozatok közül ketten, egy nő és fia lengyelek – adta hírül egy görög utazási iroda.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »