EURO-2020 – Ukrajna küzdelmes meccsen legyőzte Észak-Macedóniát

Az ukrán labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte Észak-Macedóniát csütörtökön Bukarestben, a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, C csoport:
Ukrajna – Észak-Macedónia 2-1 (2-0)

Bukarest, Nemzeti Aréna, 10 001 néző, v.: Fernando Andres Rapallini (argentin)
gólszerzők: Jarmolenko (29.), Jaremcsuk (34.), illetve Alioski (57.)
sárga lap: Saparenko (43.), illetve Velkovski (5.), Avramovski (82.)

Ukrajna: Buscsan – Karavajev, Zabarnyi, Matvijenko, Mikolenko – Sztepanenko – Jarmolenko (Céhankov, 70.), Zincsenko, Saparenko (Szidorcsuk, 79.), Malinovszki (Szobol, 92.) – Jaremcsuk (Beszjegyin, 70.)

Észak-Macedónia: Dimitrievski – S. Ristovski, Velkovski (Trichovski, 85.), Musliu – Nikolov (Trajkovski, a szünetben), Spirovski (Churlinov, a szünetben), Ademi (Ristevski, 85.), Bardhi (Avramovski, 77.), Alioski – Pandev, Elmas

I. félidő:

Hírdetés

29. perc: Bal oldali szöglet után a röviden megcsúsztatott labdára a hosszún jó ütemben és üresen érkezett Jarmolenko, és egy lépésről a kapuba passzolt. Dimitrievski próbált átérni a gólvonalon, de nem tudott hárítani (1-0).

34. perc: Jaremcsuk a leshatárról indulva kapott jó kiugratást a jobbösszekötő helyén, majd a kifutó kapus mellett higgadtan helyezett a rövid, bal alsó sarokba (2-0).

II. félidő:

57. perc: Buscsan védte Alioski büntetőjét, a kipattanót azonban már nem hibázta el az északmacedón ítéletvégrehajtó (2-1).

A kezdés egyértelműen a helyzeteket is kidolgozó ukránoké volt, az észak-macedónoknak szükségük volt bő 10-15 percre, hogy felvegyék a mérkőzés ritmusát, és egyáltalán támadást kezdeményezzenek. Ettől függetlenül mezőnyfölényben maradt a jól kombináló Ukrajna, amely a 29. percben megérdemelten jutott vezetéshez, majd öt perccel később megduplázta előnyét. Az észak-macedónok ritkán tudták támadásaikat eljuttatni az ukrán kapuhoz, amit csak két alkalommal veszélyeztettek, míg kapott góljaik előtt helyezkedési hibákat követtek el.

A szünetben kettőt cseréltek a hátrányban lévő észak-macedónok, akik nagy elánnal kezdték a második játékrészt. Ennek eredményeként előbb helyzetig, majd szépítésig is jutottak Alioski révén. Az egyenlítés reményében továbbra is kockáztatott, letámadott, így a középpályán és a  védelmében sokszor kinyílt Észak-Macedónia, emiatt sok ukrán kontra valós gólveszéllyel kecsegtetett. A 70. perc után kiegyenlítődött a mezőnyjáték, a 82. percben pedig az ukránok büntetőből bebiztosíthatták volna a győzelmüket. Fernando Andres Rapallini játékvezető a technika segítségével látta meg, ahogy a sorfalban álló Avramovski könyökén pattant meg egy ukrán szabadrúgás, és némi videózás után a tizenegyespontra mutatott. Az eredmény azonban nem változott: Malinovszki lövését Dimitrievski hárította. A végjátékban még egy utolsó, nagy hajrát nyitott Észak-Macedónia, de nem tudott pontot menteni.

A balkáni gárda második mérkőzését is elveszítette a tornán, míg az ukránok ezzel a győzelemmel jutottak első pontjaikhoz.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »