EURO-2020 – A hollandok ötgólos meccsen verték az ukránokat

EURO-2020 – A hollandok ötgólos meccsen verték az ukránokat

A holland labdarúgó-válogatott 3–2-re legyőzte a vendég ukrán csapatot Amszterdamban a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság vasárnap esti mérkőzésén.

A házigazdák rögtön a kezdés után nekiestek ellenfelüknek, a meccs negyedénél már nyolc kapura lövésnél tartottak, gólt azonban nem tudtak szerezni, mert Heorhij Buscsan kapus vagy a védők minden alkalommal mentettek.

Hírdetés

A második félidő elején sem változott a játék képe, de ekkor már góllá érett a hollandok fölénye. Az 52. percben a csapatkapitány Georginio Wijnaldum megszerezte a vezetést, majd hét perc múlva Wout Weghorst volt eredményes. Kétgólos előnyük tudatában némileg visszavettek a tempóból a hazaiak, ezt pedig négy perc alatt megbüntették az ukránok: előbb Andrij Jarmolenko bombagóljával szépítettek, majd Roman Jaremcsuk fejesével egyenlítettek. A holland válogatott gyorsan reagált a hirtelen és némileg váratlanul kapott két gólra: a hajrában Dumfries fejesével – élete első válogatottbeli góljával – ismét vezetést szerzett.

A szinte végig jó iramú, élvezetes meccsen mindkét csapat sportszerűen futballozott, ezért a német Felix Brych játékvezetőnek csak egyszer kellett felmutatnia a sárga lapot.

A Ferencváros ukrán támadója, Olekszandr Zubkov kezdő volt, de sérülés miatt 13 perc után le kellett cserélni.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »