EURO-2016 – Storck: ettől még nem áll fejre a világ

A szövetségi kapitány továbbra is szorosan fogja a játékosokat, tisztában van azzal, hogy kemény ellenfél vár ránk szerda este és nehéz dolga lesz a csapatnak.

Minden itthoni hír elér a jelenleg Franciaországban tartózkodó válogatott játékosaihoz is, akiknek borzasztóan jól esik a szurkolók támogatása és szeretete – mondta Szabó Gergő, az MLSZ sajtófőnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A taktika kialakításához nagyon fontos kulcsként szolgálnak az elemzések és statisztikai adatok. Emlékeztetett arra, hogy többek között ez tette kézenfekvővé a játékosok számára a norvégok elleni mérkőzésnél, hogy nem rosszabbak a mutatóik másokénál. Ezekkel a statisztikai adatokkal most is él a csapat – magyarázta. Az adatok azt mutatják, hogy nem vagyunk elmaradva és felvesszük a lépést más válogatottakkal., a sajtófőnök szerint ezzel is növelve a labdarúgóink önbizalmát, hogy olyan cselekre is vállalkozzanak a pályán, amire eddig nem.

Szabó Gergő elmesélte, hogy a szövetségi kapitány figyelmeztette Dzsudzsákékat arra, hogy egy győzelemtől és egy döntetlentől még nem áll fejre a világ, a csapat is és az ellenfelek is ugyanazok. Bernd Storck szerint tisztában kell lenni azzal, hogy Portugália erős ellenfél és nehéz dolga lesz a válogatottnak.

A felkészülés tehát az előre eltervezett alapján zajlik tovább: ilyenkor már nem szabad túlterhelni a játékosokat. A hangsúly a regeneráláson, a frissítésen és az „élesítésen” van, hogy a mérkőzésre mindenki csúcsformában legyen – mondta. Hozzátette, éppen ezért inkább már taktikai, könnyedebb edzéseket tart a csapat a csoportkör utolsó megmérettetése előtt.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »