EURO 2016 – Muzsnay Zsolt: nem akartak többet elérni a románok

EURO 2016 – Muzsnay Zsolt: nem akartak többet elérni a románok

„Igazból nem nagyon van, amit értékelni lehetne a román válogatott esti játékán: hamar megszereztük a vezetést, amit utána próbáltunk megtartani” – summázta lapunknak Muzsnay Zsolt az Európa-bajnokság 1-1-es döntetlennel végződött román–svájci csoportmeccsét.

zsolt-650x435_bMuzsnay Zsolt (fotó: Aradon.ro)

A futballistaként korábban román válogatott játékos szerint látszott, hogy az eredmény megtartásán kívül nem akart többet elérni a piros-sárga-kék együttes, nem helyezték nyomás alá az ellenfelüket. „Ahhoz, hogy eredményt érj el, a védelmednek a támadóknál kell kezdődnie” – szögezte le. Szerinte ha egy csapat visszahúzódik, eleve ki van szolgáltatva az ellenfélnek.

Muzsnay amúgy a franciák elleni meccset követő reakciókat sem érti, mert szerinte a torna házigazdája azért mégsem egy világbajnok német, vagy Európa-bajnok spanyol szintű alakulat. „Azért ellenük látszott, hogy többet akarunk. Svájc ellen nem, pedig ebben a meccsben több is lehetett volna” – magyarázta. Hozzáfűzte, hogy a franciák szerda este az albánokkal is megszenvedtek, csak az utolsó percekben tudtak nyerni ellenük.

Mindezek tükrében Romániának nagyon nehéz feladata lesz majd az utolsó fordulóban, az albánok elleni meccs felér majd egy döntővel. A két válogatottat közel azonos értékűnek érzi. Hangsúlyozta, hogy mivel Anghel Iordănescu szövetségi kapitány keretében nincsenek nagy egyéniségek, akik egyedül eldönthetnek egy meccset, ezért az első perctől az utolsóig egységesen kellene dolgozniuk. „Ki kell használni a pontrúgásokat. Azt nem látom, hogy mennyire tudnánk akcióból gólt szerezni, mert a középpályánk nem kombinatív” – magyarázta a kolozsvári szakember.

Muzsnay Zsolt egyébként az Eb meccsei alapján fejlődni látja a labdarúgást: támadásban agresszívabbá vált és felgyorsult a ritmus. Ez utóbbival Romániának is tartania kellene a lépést, de látszik, hogy a hazai bajnoksághoz szokott futballisták nem tudnak elég gyorsan ritmust váltani.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »